vitezovi sredili veprove

[FOTO] Sisački 'vitezovi' su prvi put u klupskoj povijesti postali prvaci Hrvatske; 'veprovi' su ipak morali priznati poraz...

09.04.2022 u 08:04

Bionic
Reading

Po prvi put u klupskoj povijesti KHL Sisak je prvak Hrvatske. U odlučujućoj utakmici u Zagrebu Sisak je u petak navečer bio bolji od KHL Zagreb 5:1 te ukupnim rezultatom 3-1 u finalnoj seriji zasluženo osvojio naslov prvaka

Finalna serija Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu igrala se na tri pobjede, a za titulu su se borili HKL Sisak, popularni 'vitezovi' i KHL Zagreb, legendarni 'veprovi'.

Na kraju su 'vitezovi' sredili 'veprove' i više nego zasluženo stigli do povijesnog uspjeha i prve tutle prvaka u klupskoj povijesti.

  • +9
Hokej na ledu; KHL Zagreb - KHL Sisak, 4. utakmica finala PH, 8.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Sisak je u prvoj utakmici slavio 5:2, ali već u idućem susret Zagreb je dobio 3:2. Bilo je jasno da će finalna serija biti vrlo izjednačena, no 'vitezovi' su u trećoj utakmici stigli do važne 3:2 pobjede te su u petak krenuli put Zagreba na odlučujući dvoboj.

  • +27
Hokej na ledu; KHL Sisak osvojio naslov prvaka Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Igralo se u dvorani na Velesajmu, a 'vitezovi' su uvjerljivo slavili 5:1 golovima Jarčova (dva), Puzića, Platužića i Dobrića i tako po prvi put u klupskoj povijest osvojili titulu prvaka Hrvatske!