TEŽAK GRIJEH

U ring se vraća borac koji je šest godina proveo u zatvoru iako je bio osuđen na čak 13: Najbolja stvar koja mi se dogodila

28.02.2020 u 16:28

Bionic
Reading

Imao je devet borbi u UFC-u, a posljednji meč u MMA karijeri odradio je davne 2013. godine, no sada se ponovno vraća na borilište. U ovom slučaju pričamo o Paulu Kellyju (14-5), engleskom velterašu koji je 2013. godine osuđen na 13 godina zatvora (proveo u njemu šest godina)

Kelly na spomenutu zatvorsku kaznu osuđen zbog trgovine drogom, a na slobodu je pušten već 2019. godine.

'Po mojoj procjeni, odlučio si se na trgovinu drogom onog trenutka kad ti je raskinut ugovor s UFC-om. Očito si uživao u luksuznom životu, a prodaju heroina vidio kao jednostavan način za zaradu', govorio je sudac Mark Brown Kellyju prilikom izricanja kazne, a prenosi Fight Site.

Još prošlog siječnja, ovaj je borac iz Liverpoola najavio svoj povratak MMA-u. Ubrzo nakon toga znalo se i da će nastupiti 7. ožujka na Probellum 1 eventu, ali ime njegovog protivnika je tek sad pušteno u javnost. Bit će to Talijan Simeone Bottino iza kojeg je skromna MMA karijera s četiri pobjede i šest poraza ostvarenih u razdoblju od 2015. do 2020. godine.

Kelly je, podsjetimo, za UFC debitirao 2008. godine pobjedom nad Paulom Taylorom. U najjačoj svjetskoj MMA promociji ostvario je pet pobjeda i četiri poraza. Od poznatijih imena borio se s Dennisom Siverom i Donaldom Cerroneom. Od obojice je izgubio, a meč s Kaubojem bio je zapravo i njegov posljednji u UFC-u kojeg napušta 2011. godine.

U svom prvom idućem nastupu izvan slavnog Octagona, Kelly bilježi poraz od Ryana Healyja, ali potom i veže dvije pobjede. Ona nad Henriqueom Santanom iz ožujka 2013. predstavlja posljednji put kad smo ga vidjeli u akciji.

'Ne bih promijenio niti jednu stvar u svom životu. Poslali su me u zatvor i to sam prihvatio. Možda je to najbolja stvar koja mi se ikad dogodila', rekao je Kelly u jednom intervjuu za Liverpool Echo.