sad je i službeno

U Rijeci su svi odahnuli, Filip Bradarić napokon potpisao za Cagliari

04.08.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Trakavica oko odlaska kapetana Rijeke napokon je završila i Filip Bradarić novi je igrač talijanskog Cagliarija! Gotovo tjedan dana trajalo je natezanje oko njegovo odlaska nakon što se srebrni hrvatski reprezentativac nije mogao odlučiti želi li u Francusku ili Italiju, a potom se zakomplicirala i 'papirologija'

'Bradarić je za mene gotova priča. To je posljednji transfer u kojem sam involviran, ubuduće će sve voditi sportski direktor Srećko Juričić, njegov zamjenik Ivan Mance, generalni direktor Luka Ivančić i dopredsjednik Dean Šćulac', kazao je prošlog tjedna predsjednik Rijeke Damir Mišković na upit o tome gdje je zapelo oko odlaska Filipa Bradarića.

'Ne želim više imati posla s transferima', ponovio je Mišković kojeg su Bradarićeva neodlučnost i premišljanje definitivno izbacili iz takta.

Naime, kapetan Rijeke imao je dvije sjajne ponude, financijski podjednake - iz francuskog velikana Bordeauxa i one iz jedne od najslabijih momčadi Serie A Cagliarija.

Vagao je Bradarić, a Mišković je gubio živce jer se ipak radi o odšteti od više od šest milijuna eura, što je polovina proračuna Rijeke. Na kraju se, nakon predugog razmišljanja Bradarić odlučio za Italiju, za momčad sa Sardinije u kojoj će ove sezone igrati i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Umjesto Europske lige Bradarić je izabrao momčad koju čeka borba za ostanak u Serie A.

  • +7
Prijateljska utakmica, NK Rijeka - NK Zadar, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Baš taj nedostatak ambicija i neodlučnost u potpunosti su 'izuli' Miškovića koji sad ipak može odahnuti. Bradarić je još tijekom tjedna odradio liječničke preglede, a onda je opet stalo. Zapelo je negdje s papirologijom, navodno je bilo i pitanje koliki postotak od odštete ide samom igraču... I onda napokon! Sa Sardinije stiže vijest kako je Bradarić potpisao i tako postao drugi najskuplji igrač u povijesti Rijeke, iza Andreja Kramarića za kojeg je momčad s Rujevice od Leicestera dobila 10 milijuna eura. Za Bradarića su inkasirali oko šest milijuna eura...

'Hrvatski veznjak potpisao je ugovor koji ga veže za klub do 2023. godine', objavljeno je na službenim stranicama Cagliarija, a u najavnom tekstu Bradarić je opisan kao:

'Središnji vezni igrač sjajan je tehničar i fizički vrlo impozantan. Bradarić je nedozrelo voće hrvatske nogometne škole, koja je tradicionalno plodna kada su u pitanju igrači sredine terena...'

Mišković i svi ostali na Rujevici sad mogu odahnuti, Bradarić je definitivno odlučio i potpisao. Sad nema nazad...