stigao na pregled u rim

Bradarić odlučio gdje nastavlja karijeru, ali svi se pitaju zašto je odbio francuskog velikana

30.07.2018 u 15:29

Bionic
Reading

Kapetan Rijeke Filip Bradarić napokon je odvagnuo i prelomio gdje će nastaviti karijeru. Mogao je birati između francuskog Bordeauxa koji je klub bogate povijesti i istaknutih ambicija u Europi te talijanskog Cagliarija koji je prošle sezone jedva izborio ostanak u Serie A...

Ponuda Bordeauxa je isprva bila konkretnija, nudili su 'žirondinci' osam i pol milijuna eura za kapetana Rijeke i sve se činilo kako će Filip Bradarić (26) krenuti put Francuske. Čak je i sam predsjednik Rijeke Damir Mišković neizravno davao do znanja kako je posao s francuskim velikanom praktički zgotovljen, a zadovoljne bi bile sve tri strane - 'žirondinci' koji traže stabilnog veznjaka, Rijeka koja bi sjajno zaradila te Bradarić koji bi potpisao ugovor života i tako naplatio srebrnu medalju s netom završenog SP-a u Rusiji.

No, u međuvremenu se u licitaciju za Bradarića uključio i talijanski prvoligaš Cagliari. Za momčad sa Sardinije još je ranije potpisao i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna, no upitne su ambicije kluba koji se prošle sezone u suludoj završnici ispadanja iz Serie A spasio praktički u posljednja dva kola.

Talijanski mediji sad javljaju kako je Filip Bradarić stigao u Rim na liječničke preglede i da bi tijekom današnjeg dana ili sutra ujutro trebao potpisati petogodišnji ugovor s Cagliarijem! Ukupan iznos transfera je oko osam i pol milijuna eura što je drugi najbolji posao Rijeke, nakon što je Andreja Kramarića prodala Leicesteru za 10 milijuna eura.

Bradarić bi na Sardiniji trebao zarađivati oko 700.000 eura po sezoni, a Rijeka bi dobila oko 6,5 milijuna eura odštete.

  • +7
Prijateljska utakmica, NK Rijeka - NK Zadar, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Jedno od pitanje koje se postavlja je sportskih ambicija samog hrvatskog reprezentativca. Bradarić je odbio Bordeaux, veliki klub bogate povijesti koji je u samom vrhu francuske lige, koji dosta ulaže u momčad i koji će ove sezone igrati Europsku ligu. 'Žirondinci' priželjkuju rezultatski uzlet, sigurno je da PSG-u i Monacu ne mogu konkurirati, ali s Marseilleom i Lyonom se mogu boriti. Ponuda iz Francuske isprva je bila izdašnija od one sa Sardinije te je Bradarić čekao da Cagliari poveća iznos. I dočekao je.

No, Cagliari i ove sezone čeka borba za ostanak u ligi, pa će se Bradarić - umjesto da se raduje izazovima Europske lige - radovati derbijima začelja sa SPAL-om, Bolognom, Frosinoneom, Sassuolom, Empolijem, Parmom... Kako god bilo, Filip Bradarić je izabrao, najvažnije je da igra. Mjesto u momčadi jamčila su mu oba kluba, a on je odabrao manje ambicioznu sredinu na Sardiniji, uvjeren je da bi se tu mogao prije nametnuti i možda krenuti prema nekoj većoj europskoj momčadi...