ljubav je obostrana

Gotovo je; kapetan 'modrih' potpisao je i na Maksimiru ostaje još najmanje pet godina

04.08.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Arijan Ademi (27) ovog je ljeta bio vrlo blizu transfera u inozemstvo. Francuski su prvoligaši opasno 'zagrizli', prvo Lille, a potom i Bordeaux. Stizale su ponude na Maksimir, no sve su odbijene. Jasno je čelnicima Dinama koliko kapetan Ademi znači za ovu momčadi, a i - budimo realni - vrijedi puno više od onoga što su nudili Francuzi...

Maksimirski kapetan, vođa, srce momčadi - Arijan Ademi - još će najmanje pet godina uveseljavati navijače Dinama. U subotu, 4. kolovoza, produžio je ugovor s 'modrima' na još pet godina, a svečani je čin pozdravio i predsjednik kluba Mirko Barišić.

'Ovaj je ugovor zalog uspješne suradnje, ne samo ovih pet godina nego možda i više. Neću govoriti o igračkim kvalitetama našega kapetana jer to svi dobro znate. Donijeli smo strateški važnu odluku da našu momčad predvodi čovjek s toliko puno vrlina. Drago nam je da je i on to prihvatio', kazao je vidno zadovoljni Barišić i nastavio:

'Kao čovjek je zadužio ovaj klub. Nadam se da smo se i mi u njegovoj, rekao bih, burnoj prošlosti koja je imala i nekih poteškoća, pokazali kao pravi partner i drago nam je da i on to zna cijeniti i da smo se zajednički izvukli iz te nelagode. Nastupa novo razdoblje i predviđam da će Dinamo na čelu s Ademijem biti ono što svi očekujemo: dominantan u HNL-u i pritom ući u skupinu Lige prvaka ili Europa lige. Moram reći da smo imali, ne samo upita, nego i dosta konkretnih ponuda za našega kapetana, i to vrlo ozbiljnih i u financijskom smislu. Ipak, mi smo, u dogovoru s njim, sve to odbili i našli najbolje rješenje, a to je ovaj petogodišnji ugovor.'

Možete li reći koji su klubovi tražili Ademija?

'Izdvojit ću samo onu najznačajniju. Bila je ponuda iz francuske lige, iz Lillea', otkrio je predsjednik Barišić.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Arijan Ademi na potpisu ugovora nije skrivao smiješak. Sa zadovoljstvom je potpisao i nakon toga najavio nove izazove.

'Presretan sam što sam potpisao i ovaj ugovor pokazuje kolika je ljubav kluba i mene. Nisam niti u jednom trenutku dvojio. Uostalom, Dinamo je uz mene stao kad mi je bilo najteže. Želim da ponovno uđemo u Ligu prvaka, želim i dalje s plavima osvajati naslove. Presretan sam što sam tu. Ciljevi? Ima ih puno. Želim prezimiti u Europi, to još nismo napravili. Jednostavno, Dinamo mi je puno pomogao i želim mu nešto i vratiti. Volim ovaj klub', kazao je Ademi. Nema sumnje da je ljubav obostrana, Ademi je dobar duh i pravi vođa ove momčadi.

Hoće li Ademi biti spreman za sljedeće europsko iskušenje u gostima protiv Astane?

'Vidjet ćemo. Nisam trenirao ova tri dana, danas ću pokušati. Nadam se da ću biti spreman za Astanu. Kakav je suparnik? Gledali smo ih, dosta su tvrda i čvrsta momčad, naučili su pobjeđivati. Čeka nas zahtjevna utakmica, bit će to pravi 'fajt', zaključio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.