PODIZANJE KVALITETE

U Puli dogovorena regionalna boksačka liga

29.07.2009 u 17:42

Bionic
Reading

Nema sumnje da su stvoreni svi uvjeti da najkasnije do sezone 2010/2011 starta nova Regionalna boksačka liga koja bi na početku brojila najviše osam klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, zaključeno je na prvom radnom sastanku u Puli kojem su nazočili najrelevantniji boksački stručnjaci s prostora bivše Jugoslavije

Po riječima tajnika Boksačkog kluba 'Pula' Miroslava Hlušičke, sama činjenica što se na dan obilježavanja prve godišnjice smrti velikana Mate Parlova okupilo najuglednija imena iz svijeta boksa ovih država, potvrđuje opravdanost i obvezuju sudionike ovog sastanka da ustraju na ideji ponovne reafirmacije boksa kao jednog od najstariji olimpijskih sportova te podizanju kvalitete koja se, kako je rekao 'posljednjih dvadesetak godina zabrinjavajuće urušila'.

'Vođeni iskustvom iz drugih sportova, poput košarke i vaterpola, smatramo da bi liga u kojoj bi sudjelovalo od šest do osam klubova s područja bivše Jugoslavije bila iznimno korisna za sve boksače', istaknuo je Hlušička.

Predstavnik Boksačkog saveza Srbije Tadija Kačar te selektor njihove mlade boksačke reprezentacije Dragan Vujković u potpunosti su poduprli ovu inicijativu s naglaskom kako svi boksački savezi ovih država moraju donijeti odluku o pristupanju takvom sustavu natjecanja.

'Naravno da je za sada još prerano govoriti o sustavu natjecanja koji će se regulirati posebnim pravilnicima i propozicijama ali postoji mogućnost da se neke kategorije dupliraju', kazao je Dragan Vujković dodavši kako najidealnije rješenje bilo 7 do 8 kategorija. Po njegovim riječima svaki klub bi na početku natjecanja trebao uplatiti kotizaciju kao jamstvo sudjelovanja u Regionalnoj boksačkoj ligi.

Novi sastanak zakazan je za 18. rujna u Srbiji do kada koordinacijsko tijelo trebao pripremiti prijedlog statuta kao i pravilnik natjecanja.