RIZIK POSLA

U prvom satu ukradeno 300 Ronaldovih dresova

07.07.2009 u 21:46

Bionic
Reading

Kada nekoga platite stotinjak milijuna eura, jasno je da osim golova i asistencija očekujete i povrat dijela uloženog novca. Madridski Real sa zadovoljstvom je pustio informaciju da je u prva dva sata prodano dvije tisuće dresova Cristiana Ronalda, no nešto ih je otišlo i mimo protokola

Nakon spektakularnog predstavljanja navijačima u službenom Realovom dućanu počela je prodaja dresova s brojem devet i imenom Cristiana Ronalda. Cijena je paprena: taj bijeli artikl stoji 85 eura, odnosno 620 kuna. Bilo je zamišljeno da će osiguranje limitirati broj kupaca koji će u isto vrijeme moći biti u dućanu na 15, no dugačak red i gužva jasno su upućivali na to da će takva strategija teško biti provedena.

Sve je prolazilo u redu i osoblje je polako popuštalo te se dućan počeo puniti. U prva dva sata prodano je dvije tisuće majica (svojedobno je Hajduk dobio povelju Umbra jer je u jednoj sezoni prodao tisuću originalnih dresova Nike Kranjčara), no ispostavilo se i da ih je već u prvom satu tristotinjak ukradeno. To će stvoriti manjak, ali Real će 'već nekako preživjeti'.

Ni sljedećeg dana (utorak) gužva nije bila manja; dugačak red formiran je već sat vremena prije početka radnog vremena. Kako će tek biti kada prodaja počne u Japanu i ostalim dalekoistočnim lokacijama gdje obožavanje popularnih sportaša graniči s histerijom?