Marleau za povijest

U profesionalnoj NHL ligi oboren nevjerojatan rekord koji se činio nedostižnim, a heroj nacije poručio: Ni ne znam koliko sam poruka dobio...

20.04.2021 u 12:32

Bionic
Reading

Napadač San Jose Sharksa, Kanađanin Patrick Marleau, postao je hokejaš s najviše nastupa u NHL-u kada je zaigrao u dvoboju protiv Vegas Golden Knightsa u ponedjeljak

Za 41-godišnjeg Marleaua, koji je započeo dvoboj za Sharkse, bio je to 1768. nastup u NHL-u čime je preskočio legendarnog 'Gospodina hokeja Gordiea Howea koji je tijekom svoje karijere igrao u 1767 utakmica.

Marleau je debitirao u NHL-u upravo u dresu Sharksa u listopadu 1997. godine. Za momčad iz San Jose je neprekidno igrao do 2017. godine da bi zatim proveo dvije godine u Toronto Maple Leafsima, a od početka prošle sezone ponovno je član Sharksa.

'Zahvalan sam svima koji su me podržavali tijekom karijere. Ni ne znam koliko sam poziva ili poruka dobio. Trebat će mi čitav tjedan da na sve odgovorim', kazao je heroj nacije Marleau nakon dvoboja.

Inače, susret je završio pobjedom domaćih Golden Knightsa od 3-2 nakon raspucavanja, a Marleau je promašio prvi kazneni udarac za svoje Sharkse.

Gordie Howe je igrao u NHL-u od 1946. do 1971. godine, potom je proveo osam sezona u WHL-u gdje je odigrao 419 susreta da bi se vratio u NHL u sezoni 1979/80. Svoj posljednji susret u NHL-u je odigrao u travnju 1980. za Hartford Whalerse u dobi od 52 godine.