UFC NE VOLI ŽENE

U opasnosti lijepa Gina i ženski Cyborg

16.03.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Otkad je promotorska kuća Zuffa pod svoje vlasništvo uz UFC stavila i Strikeforce postala je upitna budućnost ženskog MMA

U Strikeforceu su dobru pozornost imale i žene koje su svoju snagu iskazivale u kavezu. Borilački svijet je dobro upoznao ljepoticu Ginu Carano ili Cyborga Cristiane Santos, a sada postoji mogućnost da ih više ne vidimo u slobodnoj borbi.

Naime, predsjednik UFC-a Dana White nije ljubitelj ženske borbe i smatra da se tu nema što za vidjeti pa je posve jasno da je budućnost gladijatorica jako upitna.

'Malo sam zabrinuta. Ne znam što će se dogoditi. Sada smo u vlasništvu Zuffe, a tamo je jedan čovjek (White) koji ne cijeni žensku borbu', rekla je američka ratnica Miesha Tate.

No nisu sve djevojke optimistične. Jedna od onih koja na cijelu situaciju gleda pozitivno je Nizozemka Marloes Coenen.

'Vjerujem da će uz znanje kojim raspolaže UFC Strikeforce biti još veći. Ako Dana White i drugi uvide da žene donose novac, tada će to biti dobro za nas. Ono što nam treba su lijepi uzori kao što su Gina Carano ili Miesha Tate', izjavila je Coenen.

Sada nam samo ostaje da čekamo hoće li Dana White imati razumijevanja za ženske mečeve ili će one jednostavno biti izbrisane s borilačkih spektakala.

Posljednja velika borba Gina Carano - Cristiane Santos