ODGODA PRVENSTVA

U Maksimiru upitni uvjeti za igru

11.02.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana je povjerenik Udruge prvoligaša Josip Brezni napomenuo da bi moglo doći do odgode početka drugog dijela prvenstva, a sada su i iz Dinama obavijestili da su uvjeti za igru upitni

Ionako duga stanka hrvatskih prvoligaša mogla bi se neočekivano produljiti. Snijeg je zabijelio Hrvatsku, a ne baš dobri travnjaci prvoligaša još će više stradati.

Loša situacija je i u Maksimiru koji je uvijek imao sjajan teren, no zbog velikih količina snijega ni u hrvatskom prvaku nisu sigurni da će se njihova utakmica 17. kola protiv Croatije iz Sesveta 20. veljače moći odigrati.

'Snijega će još biti, ovo nije sve. Prema prognozama, nove padaline možemo očekivati sredinom sljedećega tjedna. Najprije se mora očistiti sav snijeg sa stadiona, uključujući i tribine, pa nas tu čeka mnogo posla. Ipak, samo čišćenje snijega nije tolik problem kao stanje terena koje ćemo otkriti nakon što s njega uklonimo snijeg', istaknuo je direktor stadiona Miljenko Sakoman za klupsku internetsku stranicu.

Uvjeti na terenu sigurno ne mogu biti regularni.

'Blato, zaleđen teren, to će biti ono problematično. Ako teren bude u takvom stanju, što je vrlo vjerojatno, odmah možemo reći da to nisu uvjeti za igru. U svakom slučaju, konačna odluka o tome hoće li se igrati ili neće trebala bi se donijeti u ponedjeljak', objasnio je Sakoman.