MARKO OSVOJIO RIM

U Italiji poludjeli za mladim Hrvatom: Zvijezda Serie A je rođena!

05.03.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Nakon impresivnog nastupa u derbi pobjedi Napolija usred Rima, Marko Rog dobio je pregršt pohvala i komplimenata, a Talijani vjeruju da je ove subote rođena nova zvijezda Serie A...

Mladi 21-godišnji hrvatski veznjak doveden je u Napulj kao veliko pojačanje iz Dinama potkraj prošlog ljeta, no tvrdoglavi trener Maurizio Sarri držao ga je mjesecima na klupi i nije mu davao niti minute na terenu.

Zbog toga je čak i predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis digao glas i tražio od talijanskog stratega da Roga pošalje na teren, što se redovitije događalo u posljednje vrijeme, a pritisak je čini se urodio plodom jer ga je po prvi put gurnuo u udarnu momčad upravo u velikom derbiju ove subote, protiv Rome na Olimpicu.

Marko ne samo što nije razočarao, već je i oduševio talijansku javnost svojim zrelim nastupom tijekom impresivne 2:1 gostujuće pobjede kojom se Napoli približio nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone, a mediji u susjednoj zemlji smatraju da je ovog vikenda rođena nova zvijezda talijanske Serie A.

'Bio je jedan od najboljih nebesko plavih: borio se, ali i zračio osobnošću tijekom velike pobjede. Bio je jedna od najsvjetlijih točaka Sarrijeve momčadi,' piše dnevnik Corriere dello Sport i traži od trenera da gurne u udarnih 11 mladog Hrvata i protiv Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

'Rim je osvojen. Bila je to čarobna večer. Hvala navijačima na potpori,' napisao je pak Marko Rog na Facebooku koji zasad ne daje mnogo izjava u Italiji, ali to bi se uskoro pomoglo promijeniti...