sramotni penal

U Italiji ne mogu vjerovati: VAR tehnologija ovime je dotaknula svoje dno

01.10.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Nedjeljni dvoboj Fiorentine i Atalante izazvao je kontroverze, nakon što je Federico Chiesa očitim simuliranjem iznudio penal, a video tehnologija nije ga poništila...

U Italiji VAR tehnologija izaziva žestoke kritike od samog uvođenja prošle sezone, a oni kojima se ne sviđa ovaj koncept pomoći sucima nakon dvoboja Fiorentine i Atalante imaju dodatni argument u svoj prilog.

Naime, nedjeljnu utakmicu u Firenzi obilježio je kontroverzni penal kojeg je Federico Chiesa iznudio očitim bacanjem u kaznenom prostoru u 63. minuti, a sudac Paolo Valeri pokazao je na bijelu točku.

Na opće iznenađenje, pregledavanje video snimke nije promijenilo ovu odluku pa je Veretout iz kaznenog udarca doveo domaćina u vodstvo koji je do kraju utakmice zabio još jednom i uspio pobijediti rezultatom 2:0.

'Takav penal je neprihvatljiv u modernoj eri nogometa. Simuliranje Chiese usmjerilo je utakmicu i momak bi morao početi plaćati takvo ponašanje, jer mu nije prvi put,' izjavio je bijesni trener Atalante Gian Piero Gasperini nakon susreta.

Sada se mnogi s pravom pitanju čemu služi VAR tehnologija ako ne može promijeniti ovako očite pogreške sudaca i je li njome zaista smanjen sudački utjecaj na ishod susreta ili samo omogućen novi oblik manipulacije...