RAZOČARANA ZVIJEZDA

Napokon otkriveni pravi razlozi odlaska Ronalda iz Real Madrida u Juventus

01.10.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Novinari španjolskog El Munda uspjeli su doći po pravih razloga odlaska nezadovoljnog Cristiana Ronalda iz Madrida, a radilo se o problemima s utajom poreza i osjećajem nedovoljnog poštovanja u redovima Reala...

Podsjetimo, 33-godišnji Portugalac iznenađujuće je ovog ljeta napustio Real i uz odštetu od relativno malih stotinjak milijuna eura prešao u redove Juventusa, gdje uspješno surađuje s Marijom Mandžukićem na početku nove sezone Serie A.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

U Španjolskoj je i dalje aktualna tema razlog njegovog odlaska iz Madrida, a istraživački tim novinara dnevnika El Munda došao je do informacija zašto se na to odlučio.

Prema spomenutom španjolskom listu, glavni razlog bilo je njegovo razočaranje time što ga sudski gone zbog utaje poreza, jer od svojih ljudi oduvijek je tražio da ne riskiraju po tom pitanju. Nakon sastanaka sa svojim suradnicima zaduženima za financijska pitanja i dalje mu nije bilo jasno za što ga optužuju u Španjolskoj i odlučio je da ne želi više igrati u toj državi.

Također, problem je bio i njegov status u Realu, gdje mu nisu htjeli priznati da je najveći nogometaš u povijesti kluba.

'Uvijek me stavljaju iza Di Stefana. Ne znam više što trebam napraviti,' priznao je svojoj okolini Ronaldo, a kad mu Real nije htio povećati plaću, unatoč problemima s potraživanjima španjolske države, to je bila kap koja je prelila čašu.

'To je nedostatak poštovanja da ja, Zlatna lopta, zarađujem manje od Messija i Neymara. Ne radi se o novcu, nego o statusu, poštovanju,' požalio se svojima portugalski reprezentativac i zatim otišao u Italiju, a dnevnik El Mundo tvrdi da je zbog neizdrživo napete situacije oko Ronalda ostavku dao i trener Zinedine Zidane.