piatek oduševljava

Do jučer je bio nepoznati nogometaš, a sada je odjednom najbolji strijelac Europe

01.10.2018 u 09:41

Bionic
Reading

Jedna od glavnih nogometnih priča ovog vikenda definitivno je Krzysztof Piatek koji je za Genou zabio još dva pogotka i tako postao najbolji strijelac najjačih liga Europe, a do jučer su za njega čuli samo u domovini...

Serie A počela je prema očekivanjima, silnim pobjedama Juventusa, ali jedno iznenađenje u Italiji ipak imamo. Naime, radi se o Krzysztofu Piateku, 23-godišnjem napadaču kojeg je u svoje redove dovela Genoa iz Carcovije Krakow tijekom ljeta za samo četiri milijuna eura.

Taj novac isplatio se bivšem klubu našeg trenera Ivana Jurića već na samom početku sezone, jer Piatek trpa golove iz utakmice u utakmicu i vodeći je strijelac talijanskog prvenstva.

Ove nedjelje u pobjedi 2:1 protiv Frosignonea postigao je još dva pogotka i došao na njih osam u šest utakmica, što ga čini i najboljim strijelcem najjačih liga Europe, a samim time i kandidatom za osvajanje Zlatne kopačke na kraju sezone, što bi zaista bio podvig pokraj Messija, Ronalda, Kanea, Cavanija, Neymara i društva.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Inače, Krzysztof je prošle sezone zabivši 21 gol u poljskom prvenstvu pokazao da može igrati na visokom nivou, a dobri nastupi u dresu Genoe ovog ljeta donijeli su mu i prvi seniorski poziv u reprezentaciju, kao i nadimak 'novi Lewandowski'.

Ako ovako nastavi, neće proći mnogo vremena prije nego što ga Genoi preotme neki od najjačih talijanskih klubova...