PRED DOLAZAK U ZAGREB

U Heartsu se boje Maksimira i navijača

16.08.2009 u 18:04

Bionic
Reading

Bez obzira što do utakmice u Zagrebu između Dinama i Heartsa ima još dosta vremena, škotski mediji raspisali su se o atmosferi na stadionu, a posebno o navijačima, koji prema njihovim mišljenju rade nevjerojatnu atmosferu, no trener škotske momčadi napominje da Dinamo ima propuh u obrani

Škotski Sunday Mail u nedjelju se raspisao o Dinamu i njegovim navijačima, a sve to u povodu skorašnjeg ogleda 'modrih' i Heartsa u Zagrebu. 'Na stadionu Bad Blue Boysi rade takvu atmosferu i buku da je to skoro nepodnošljivo', stoji među ostalim, pa savjetuju da stadion Tynecastle bude također isto tako negostoljubiv kao i Maksimir.

'Naši igrači moraju biti svjesni da ih u Zagrebu očekuje puno galame i agresije, što na terenu, što izvan terena. Jako dobro poznajem stadion Maksimir jer sam tamo bio dok sam bio pomoćnik izborniku mađarske reprezentacije. Hrvatski nogometaši jako dobro znaju iskoristiti prednost domaćeg terena. S druge strane, znam da klubovi ne vole doći na naš stadion Tynecasle. Ako je pun, onda navijači stoje skoro uz teren, što nam je velika pomoć. Navijači nam mogu biti 12. igrač', smatra trener Heartsa Csaba Laslo u razgovoru za Sunday Mail.

Mađar na klupi škotskog kluba velik je obožavatelj hrvatskog nogometa, no tvrdi da Dinamo ima slabih točaka.

'Dinamo je dobar prema naprijed, ali imaju problema u obrambenoj liniji. U nacionalnom prvenstvu su uvijek dobri u napadu i stalno napadaju svoje protivnike, tako da braniči mogu zaboraviti svoje obrambene zadatke', smatra Laslo, čiji su skauti gledali Dinamo protiv Croatije iz Sesveta, ali i protiv Osijeka ove nedjelje.

'Dinamo je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti. Imaju Roberta Kovača koji je igrao u Bayernu i Juventusu te uz njega i dosta iskusnih internacionalaca. Zato je Dinamo težak suparnik. Dobro je da prvu utakmicu igramo u gostima, što znači da bismo na svom terenu mogli izbaciti Dinamo', završio je strateg Heartsa.