pomalo zbunjujuće

U Hajduku odlučili pomoći HNS-u, ali ove poruke na poljudskom travnjaku su zbunjujuće

04.10.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom važni su kvalifikacijski ogledi, a prvi je na rasporedu 10. listopada na Poljudu protiv Mađarske. No, prije tri dana u HNS je stigla neugodna obavijest

Naime, inspektori Uefe ustvrdili su da je poljudski travnjak 'bolestan' i preporučili da se na njemu ne trenira i ne odigravaju utakmice sve do 10. listopada, odnosno, do dvoboja Hrvatska – Mađarska.

>> Uefa zbog 'bolesti' poljudskog travnjaka traži odgodu utakmice, doznajemo kad će igrati Hajduk i Varaždin

S obzirom na to da se Hajduk udaljio od organizacije reprezentativih utakmica, upitno je bilo kako će se u splitskom klubu postaviti prema ovom problemu.

Jer na rasporedu je ovog vikenda utakmica između Hajduka i Varaždina, a nakon pregovora s HNS-om, točnije povjerenikom za natjecanje Josipom Breznijem, odlučeno je da se utakmica pomakne za jedan te je postignuto kompromisno rješenje - da se umjesto u nedjelju utakmica 11. kola HT Prve lige odigra u subotu. Na taj način organizatori će dobiti dan duže za pripremu terena.

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

No, ovog petka na Poljudu su postavljeni znakovi s porukom 'Molimo ne gazite po travnjaku', a ispod koje je vidljiv grb Hajduka. Drugim riječima, očito su i u Hajduku htjeli pripomoći zaštiti terena.

Međutim, sve to imalo bi smisla, da se u subotu ne igra utakmica, kada će se na terenu 90-tak minuta voditi prvoligaška borba i u kojoj nogometaši sasvim sigurno neće previše voditi računa hoće li negdje iskopati kakav busen trave ili ne.

Poruka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL