teška situacija

U Fifi nastala pomutnja zbog odluke Japanskog nogometnog saveza; naglo su odustali od organizacije Svjetskog nogometnog klupskog prvenstva, a objasnili su i zašto

08.09.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Japanski nogometni savez (JFA) odustao je od toga da ugosti Svjetsko nogometno kiupsko prvenstvo u prosincu zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom, pišu u srijedu japanski mediji

'Rizik povećanja broja zaraženih i poteškoće da se izvuče korist od eventualnog ograničenja broja gledatelja utjecao je na ovu odluku', javlja agencija Kyodo pozivajući se na neimenovane izvore.

Kyodo navodi i da je JFA u kontaktu s FIFA-om koja bi mogla odgoditi za početak siječnja turnir na kojem se okupljaju klubovi pobjednici kontinentalnih natjecanja i predstavnici zemlje domaćina.

'Pojedinosti o sljedećem izdanju Svjetskog klupskog prvenstva FIFA-e bit će objavljene uskoro', odgovorio je glasnogovornik FIFA-e na upit AFP-a. Jasno je kako je u Fifi nastala pomutnja zbog ovakve odluke Japanskog nogometnog saveza.

Japan je već bio domaćin ovog natjecanja 2016. i japanski savez je htio biti domaćin i 2021. kako bi obilježio svoju stogodišnjicu, navodi Kyodo.

Turnir se inače održava u prosincu, ali je izdanje 2020., organizirano u Kataru gdje je slavio minhenski Bayern, bilo odgođeno za veljaču 2021. zbog pandemije.