komentar za tportal

Legendarni Grega Židan bio je brutalno iskren nakon pobjede Hrvatske; dotakao se i izjave izbornika Keka, a njegove riječi nekima u Sloveniji neće se dopasti

08.09.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Mnoge ljubitelje nogometa u Sloveniji razočarala je igra nogometne reprezentacije protiv izabrane vrste Hrvatske. U Splitu, u sjajnoj atmosferi, Vatreni su bili bolji 3:0, a za tportal svoj osvrt je dao i legendarni Grega Židan

Nakon ne baš dobrog dojma koji je ostavila u utakmicama protiv Rusije i Slovačke hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru svladala Sloveniju 3:0 na Poljudu.

Tako velik poraz nitko u Sloveniji nije očekivao, pogotovo jer je na početku kvalifikacija za SP momčad izbornika Matjaža Keka svladala Hrvatsku 1:0.

'Kako sam vidio utakmicu u Splitu? Iskreno, nema se tu puno reći. Pobjeda Hrvatske bila je čista kao suza i apsolutno se slažem s izbornikom Matjažom Kekom koji je rekao da je Slovenija još i dobro prošla. Hrvatska je jača od Slovenije, individualno i timski. Iskreno, da nismo imali Jana Oblaka na golu, koji je branio fenomenalno, bilo bi puno više lopti u mreži Slovenije', kazao je za tportal 56-godišnji Grega Židan koji je 2018. godine ušao u slovenski parlament kao drugi najuspješniji kandidat s liste stranke odlazećeg premijera Mire Cerara.

Nakon uspješne nogometne karijere bivši slovenski nogometni reprezentativac, koji je odigrao 139 utakmica za zagrebački Dinamo, posvetio se politici.

No u povijest hrvatskog sporta upisao se 17. listopada 1990., kada je nastupio u prvoj neslužbenoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije sa SAD-om, u kojoj je Hrvatska pobijedila na Maksimiru 2:1.

'Iskreno, nisam očekivao da će biti toliko velika razlika u kvaliteti jer ipak u sastavu Hrvatske nije bilo Luke Modrića. No nakon ovog poraza Slovenije 3:0 nisam razočaran jer, budimo iskreni, to je realno stanje naše reprezentacije', iskren je bio Židan koji se nakon igračke karijere bavio i trenerskim poslom. U Olimpiji i Mariboru radio je jedno vrijeme kao trener mladih nogometaša.

Nema sumnje da se njegove riječi nekima u Deželi neće dopasti jer je praktički otpisao Sloveniju u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Na pitanje je li ga iznenadilo to što su neki mladi hrvatski nogometaši pokazali klasu i sjajno nadomjestili one koji nedostaju rekao je:

'Za mene ne postoje mladi ili stari. Ja znam samo za dobre ili manje dobre igrače. Time sam sve rekao', završio je Židan te dodao da ima jako puno posla u parlamentu jer ga čeka sjednica jednog odbora.

  • +35
Hrvatska - Slovenija, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL