korak naprijed?

U Engleskoj popustili i napokon iskušali kontroverznu novost u nogometu!

09.01.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Na utakmici FA kupa između Brightona i Crystal Palacea suci su po prvi put na Otoku imali pomoć video tehnologije koja je potvrdila pobjednički pogodak domaćina...

U Italiji i Njemačkoj VAR se koristi od početka sezone i iako je izazvao dosta kontroverzi ipak je smanjio broj sudačkih pogrešaka, samo još treba bolje odrediti u kojim situacijama ga se treba koristiti, a kada ne.

  • +6
Prvi put korišten VAR u Engleskoj Izvor: Reuters / Autor: DAVID KLEIN

U Francuskoj će video pomoć suci dobiti od sljedeće sezone, a čini se da i Englezi popuštaju pa je tako po prvi put VAR isproban na utakmici FA kupa između Brightona i Crystal Palacea ovog ponedjeljka.

Upravo je video snimka potvrdila pobjednički pogodak u 87. minuti domaćina, nakon što je pokazala da je Glenn Murray igrao koljenom, a ne rukom u ključnoj akciji utakmice, pri rezultatu 1:1.

'Sumnjali smo, ali treba čestitati sistemu. Kad suci imaju priliku pogledati situaciju toliko puta iz različitih uglova, onda se ne možemo buniti,' izjavio je Roy Hodgson, trener Crystal Palacea nakon susreta.

VAR će biti korišten i u susretima polufinala i finala Liga kupa, a ako zadovolji očekivanja javnosti možda će suci dobiti video pomoć i u utakmicama Premiershipa sljedeće sezone...