kratko i jasno

Trener Juventusa bez milosti utišao njemačku euforiju oko Marka Pjace!

09.01.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Nakon što je postigao pogodak u svojem prvom nastupu za Schalke sve se više o Njemačkoj piše o mogućem dužem ostanku Marka Pjace u Bundesligi, no trener Juventusa Massimiliano Allegri o tome ne želi ni čuti...

Naš 22-godišnji krilni napadač nije mogao na bolji način započeti svoju pustolovinu u dresu momčadi iz Gelsenkirchena. Već u prvom nastupu zabio je tijekom vikenda pogodak u prijateljskoj utakmici protiv Genka, pokazavši da je ozljeda koljena zbog koje je izbivao više od osam mjeseci stvar prošlosti.

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

U Njemačkoj je zavladala euforija oko Pjace o kojem se mnogo piše, a predstavljen je i na službenoj stranici Bundesligi kao veliki talent kojeg inspirira Ronaldinho i sanja o osvajanju Lige prvaka jednog dana.

Iako je njegova posudba predviđena na samo šest mjeseci, navijači Schalkea nadaju se da bi mogao ostati duže i pomoći njihovoj momčadi ostati u vrhu Bundeslige gdje se trenutno nalazi, a sportski direktor Christian Heidel tvrdi da takva mogućnost zaista i postoji.

No, trener Juventusa odlučio je suspustiti njemačku euforiju na zemlju i naglasiti da je Pjaca tek otišao u Bundesligu po minutažu kako bi mogao konkurirati za prvi sastav Juventusa sljedećeg ljeta.

'Imao je potrebu otići igrati kako bi pronašao kontinuitet. Želimo da se vrati u srpnju u svojoj najboljoj formi,' kaže Massimiliano Allegri.

U svakom slučaju, odlazak Pjace u Schalke u kojem će zasigurno dobiti solidnu minutažu dobra je vijest i za izbornika Zlatka Dalića kojem je krilni napadač tog profila itekako potreban na Svjetskom prvenstvu...