UVJEREN U NEPRAVDU

Ribery ne može vjerovati što su mu napravili zbog Cristiana Ronalda!

08.01.2018 u 17:18

Bionic
Reading

Franck Ribery ni danas se još ne može pomiriti s izborom za najboljeg nogometaša 2013. godine, kada mu je Zlatnu loptu odnio Cristiano Ronaldo...

Podsjetimo, radilo se o sezoni u kojoj je Heynckesov Bayern s Mandžukićem i Riberyjem na čelu pokorio Njemačku i cijelu Europu te osvojio sve tri velike titule: Bundesligu, njemački Kup i Ligu prvaka.

  • +13
Bayern - Mainz, 4. kolo Bundeslige Izvor: Reuters / Autor: MICHAEL DALDER

Iako su mnogi upravo Francuza vidjeli kao igrača godine, ključnog u momčadi koja je bila nedodirljiva, svejedno je Cristiano Ronaldo proglašen najboljim nogometašem, a Riberyju ni danas nije jasno zašto.

'Kao da su mi to ukrali. Osvojio sam sve trofeje koje sam mogao, nisam mogao ništa više napraviti od toga. Velika nepravda,' naglasio je Franck Ribery i objasnio zašto je nagrada otišla Portugalcu:

'Ja nemam svoju zemlju uz sebe. Vidio sam na vlastite oči kako Francuzi tvrde da Cristiano treba pobijediti. Žele li Portugalci da to bude Ribery ili Messi? Naravno da ne.'

Ove sezone 34-godišnjak definitivno nije kandidat za Zlatnu loptu i karijera mu se bliži kraju, a priznaje da mu je jednako bolno kao titula najboljeg igrača godine bilo iskustvo na SP-u u Južnoj Africi 2010. godine kada su se francuski igrači posvađali s izbornikom i štrajkali, a na kraju je on optužen da je bio vođa pobune.

'Tada im je trebao netko da ga okrive. U Francuskoj su vjerovali da sam ja bio problem. Čak i moji roditelji. Neću nikad zaboraviti što su tada određeni francuski mediji radili. To je ožiljak koji će uvijek ostati uz mene, to je bilo ipak previše,' priznao je krilni napadač.