što je odlučio?

U Dinamu ne spavaju mirno; Nenad Bjelica ovom je izjavom samo produbio neizvjesnost na Maksimiru

24.04.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Šest kola prije kraja Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo je osigurao naslov prvaka. Iza 'modrih' je povijesno uspješna sezona u Europi, a uz sve su izborili i finale Kupa. No, na Maksimiru nema mira jer se tvorac svih tih uspjeha, trener Nenad Bjelica, još uvijek nije izjasnio ostaje li na klupi i sljedeće sezone

Nakon 49. godina 'suše' Dinamo je napokon dočekao i proljeće u Europi, a pitanje naslova prvaka riješio je mjesec dana prije završetka sezone. Sad se 'modri' u miru mogu pripremati za finale Kupa, posljednja je to utakmica sezone koja će se igrati 31. svibnja.

No, bez obzira na sve uspjehe ove sezone na Maksimiru još nema potpunog mira. Činjenica je kako je blagajna puna, a u ljetnom bi se prijelaznom roku trebala još i više popuniti, ali klupski čelnici ne spavaju mirno. Muke im zadaje baš onaj koji je i 'režiser' svih ovosezonskih uspjeha - trener Nenad Bjelica (47).

Naime, Bjelica se, barem ne javno, još nije očitovao ostaje li i dalje na klupi Dinama. Već je neko vrijeme poprilično tajnovit i sigurno je da se nešto 'kuha'. Od ranije je jasno da njegovi uspjesi s Dinamom nisu prošli nezapaženo i činjenica je kako su za njega interes pokazali klubovi iz 'liga petice'. Navodno se radi o španjolskim i njemačkim prvoligašima, a Bjelica je baš u tim ligama i proveo veći dio profesionalne karijere. U Španjolskoj je igrao za Albacete, Betis i Las Palmas, u Njemačkoj je tri sezone proveo u Kaiserslauternu...

Jezik mu ne bi predstavljao nikakav problem, stručnost još i manje, a sigurno je kako iz Španjolske i Njemačke stižu i financijski izdašnije ponude. No, navodno se za Bjelicu raspituju i neki talijanski klubovi jer ne treba zaboraviti kako je aktualni trener Dinama jednu sezonu vodio Speziju.

  • +12
Nenad Bjelica, Dinamov trener Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ponude su 'na stolu', ali Nenad Bjelica je 'vruća roba', ali i istinski profesionalac te za sada ne želi komentirati mogući odlazak iz Maksimira.

'Strpite se', kazao je Bjelica na upit ostaje li ili odlazi te nastavio:

'Do sada su nam prioriteti i fokus bili osvajanje prvenstva i plasman u finale Kupa. To smo ostvarili i sad imamo malo više vremena za razgovore o budućnosti. I mojoj i Dinama. I o igračima koji žele otići i o onima koje bi možda doveli.'

Otkrio je Bjelica kako bi do 5. svibnja sve oko njegovog statusa i budućnosti u Dinamu trebalo biti jasnije.

  • +18
Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Strpite se do utakmice s Lokomotivom (32. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, igra se 5. svibnja na Maksimiru)', smirivao je strasti Nenad Bjelica. Simptomatično je kako paralelno s privođenjem ove sezone kraju Bjelica intenzivno radi na sastavljanju momčadi za sljedeću sezonu. Možda je to najbolji znak da ostaje? Ili?

'Već smo obavili i neke razgovore s potencijalnim pojačanjima, sigurno će biti nekoliko novih imena. No, puno toga će ovisiti o izlaznim transferima, ako odu četiri igrača moramo pronaći četiri nova. Isto tako ako odu sedmorica moramo ih zamijeniti... Nećemo se pretrpavati igračima jer imamo dosta mladih kojima želimo dati priliku', kazao je Nenad Bjelica.