dobra lova

Nogometaše Dinama za uspjeh u Europi čekaju izdašne nagrade; evo kolike su premije zaradili ove sezone

23.04.2019 u 12:14

Bionic
Reading

U svlačionici Dinama ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. 'Modri' su potvrdili osvajanje naslova prvaka hrvatski Telekom Prve lige, igraju polufinale Kupa s Osijekom, a doznali su i koliko će točno novca dobiti od premija za pobjede u Europskoj ligi

Iza momčadi Dinama je, barem što se europskih izazova tiče, izuzetna sezona. Dogurali su do osmine finala Europske lige čime su nakon gotovo pola stoljeća osigurali proljeće u Europi.

Za takve je uspjehe i red da ih se nagradi, pa su tako 'modri' napokon doznali koliko će novca dobiti za svoj europski put.

Uoči sezone navodni je dogovor predstavnika igrača i klupskog čelništva bio da za svaku europsku pobjedu igrači koji su bili u konkurenciji za utakmicu dobiju po 5000 eura bruto. Tako su samo do završetka natjecanja po skupinama u europskoj ligi - ako su bili u kadru za sve utakmice - mogli najviše zaraditi 35.000 eura bruto. Tu su ubrojane pobjede u kvalifikacijama za Ligu prvaka - jedna protiv Hapoela Be'er Sheve te dvije protiv Astane. U skupini Europske lige Dinamo je još dvaput slavio protiv Spartak Trnave te po jednom protiv Fenerbahčea i Anderlechta.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Prolaskom skupine porasla je i cijena pobjeda, pa je tako za trijumf protiv Viktorije Plzen nagrada bila 10.000 eura bruto. U osmini finala Europske lige cijene je dodatno porasla, slavlje protiv Benfice u Maksimiru svakom je od igrača Dinama donijelo dodatnih 15.000 eura bruto.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ukupno su oni 'modri' nogometaši koji su bili u kadru za sve europske utakmice ove sezone zaradili respektabilnih 60.000 eura bruto, doznaju Sportske novosti. Respektabilna svota, iako u odnosu na premije u najvećih europskim klubovima sve ovo izgleda kao 'sitniš'. No, najave su kako bi već sljedeće sezone čelništvo kluba trebalo biti puno izdašnije, pa bi novim pobjedama nogometaši Dinama - oni koji ostanu na Maksimiru - mogli i dodatno 'podebljati' svoje bankovne račune.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako god bilo, dečki su svoje premije više nego zaslužili, ako ništa drugo Dinamu su nakon pola stoljeća čekanja napokon osigurali proljeće u Europi i vratili navijače na tribine.