kaže da nije tako mislio

S Torcidom je slavio pjevajući 'I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama...'; sad ga čeka drastična kazna

24.04.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Stanko Jurić (22) novi je ljubimac Torcide. No, svoj trenutak slave nakon 4:0 pobjede 'bilih' u Jadranskom derbiju s Rijekom, u kojemu je i zabio gol, mladi bi nogometaš Hajduka mogao itekako zapamtiti. Naime, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog neprimjerenog navijanja i nesportskog ponašanja

Bila je to veličanstvena 'bila' subotnja večer na Poljudu. Hajduk je napokon, nakon sedam godina, uspio pobijediti Rijeku, slavili su 'bili' 4:0, a u jednog od junaka prometnuo se Stanko Jurić (22). Zabio je za vodstvo Hajduka već u drugoj minuti utakmice, a posao su do kraja odradili Hamza Barry (na asistenciju Stanka Jurića!) i dvaput Mijo Caktaš.

No, Jurić se, kao novi ljubimac Torcide po završetku utakmice prepustio emocijama. Skinuo je kopačke, zaletio se prema ogradi, popeo se i s Torcidom poveo slavlje.

'Odavno mi je bila želja popeti se na tribinu i zapjevati s navijačima. Nakon utakmice s Rijekom osjetio sam da je stigao trenutak da si ispunim tu želju', kazao je Stanko Jurić.

No, nije razmišljao, u tom su ga trenutku preplavile emocije. Počeo je pjevati 'Ja te volim, Hajduče', a sve je završilo potpuno neukusno, pjesmom i skandiranjem 'I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama, i bocama, i letvama, sve za našeg Hajduka'. Budimo blagi i recimo kako su time pređene sve granice dobrog ukusa, jer jedno je to kad takvo što skandiraju navijači - kojima također prijeti kazna - a potpuno je drugačije kad takvo slavlje predvodi jedan od igrača!

'Ispričavam se ako sam koga uvrijedio, ali nisam imao nikakvu namjeru. Jedina želja bila mi je s navijačima zapjevati 'Ja te volim, Hajduče'. I to mi je bio najemotivniji trenutak karijere... Počeo sam pjevati, a Torcida je nastavila ono što je poveo njihov vođa...', pravdao se Jurić dva dana nakon veličanstvene pobjede protiv Rijeke.

  • +10
Stanko Jurić, nogometaš, Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na njegovu žalost, bio kriv ili ne, izabrao je pogrešan trenutak i pogrešnu pjesmu te će zbog toga i odgovarati. Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer pokrenuo je disciplinski postupak protiv njega, a odluka o kazni neće biti poznata prije četvrtka.

Koliko će dobiti Jurić? Ako će 'disciplinci' njegovo neprimjereno slavlje tretirati samo kao nesportsko ponašanje mogao bi dobiti kaznu u rasponu od 'odgojnih mjera' kao što je upozorenje ili ukor, pa sve do osam utakmica zabrane igranja!

Kako god bilo, sigurno je da će Stanko Jurić derbi s Rijekom zapamtiti...