nema mira na maksimiru

U Dinamu je posljednjih dana bilo jako napeto, a evo što o svemu kaže trener Ante Čačić: Za sada nema stresa...

27.01.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Dinamo je drugi dio sezone SuperSport HNL-a otvorio neočekivanim remijem 0:0 protiv posljednje Gorice, a u 19. kolu na Maksimiru 'gostuje' Lokomotiva (subota, 28. siječnja, 17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv). Uoči utakmice trener Ante Čačić komentirao je stanje u klubu i momčadi

Atmosfera na Maksimiru nije nimalo dobra, u sjeni borbe za vlast u klubu što kvalitetnije pokušavaju odraditi prijelazni rok i nastaviti sezonu u SuperSport HNL-u. No, mira nema ni u svlačionici, kapetan Arijan Ademi navodno je zatražio transfer, ali Ante Čačić koji uz trenersku funkciju obnaša i onu sportskog direktora, stopirao je njegov odlazak.

Još je nekoliko nezadovoljnih igrača, prije svih je to Danac Rasmus Lauritsen, a Dominik Livaković jedini ima mogućnost odlaska ako dobije ponudu koja bi zadovoljila sve zainteresirane. Čačić je tijekom tjedna momčad odveo na zajedničku večeru, no atmosferu nije uspio popraviti, a već u subotu 'modri' na Maksimiru dočekuju Lokomotivu (28. siječnja, 17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

'Ovo nam je druga domaća utakmica nakon Gorice, čeka nas Lokomotiva. Znamo da je u bliskoj prošlosti svaka utakmica protiv njih bila vrlo tijesna, neke smo i izgubili u prošloj sezoni. Ove smo odigrali dvije i obje su bile neizvjesne. Sjetimo se, prva utakmica na otvaranju 3:2 nakon vodstva 2:0, a u Kranjčevićevoj smo uspjeli dobiti... Sutra nas čeka jako teška utakmica. Dinamo je apsolutno favorit, ući ćemo maksimalno odgovorno i koncentrirano, s jedinom nakanom i željom da dođemo do željena tri boda. Stanje je bolje nego što je bilo u prvom kolu s obzirom na to da nam je Baturina na raspolaganju. To nam daje širinu za ovu utakmicu. Respekt gostima u svakom slučaju, ali Dinamo jedino zadovoljava osvajanje sva tri boda', rekao je trener i sportski direktor Dinama Ante Čačić te otkrio kako je pripremao momčad za Lokomotivu:

  • +16
Dinamo - Gorica (18. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Imali smo tjedan dana poslije prve utakmice, koja nam je dala neka uputstva. Radili smo na završnici, istaknuli prekide. I protiv Gorice smo bili superiorni, oni su se disciplinirano branili. Da smo zabili gol došli bismo do zaslužene pobjede. Veseli me da nismo primili gol, imali smo veliku količine trke, htijenja, nije nas htio gol. Nadam se da će se neće ponoviti! Pohvale i kolegi Čabraji, jer Lokomotiva izgleda kao momčad, ima prepoznatljiv gard, zaslužuju respekt. Ali, moramo se postaviti od prve minute i ići na pobjedu, nema druge.'

Osvrnuo se Čačić i na probleme s ozljedama...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Boško Šutalo još nije s momčadi, Emreli jest. Petković je zadnja dva dana uz nas na terenu, jučer je malo participirao s momčadi, vidjet ćemo danas na koji način će, hoće li i koliko moći pa ćemo vidjeti za utakmicu', ustvrdio je Čačić te se za kraj osvrnuo i na moguće transfere u ovom prijelaznom roku:

'Za sada je sve mirno. Imamo još par dana, vidjet ćemo kako će se stvari odviti. Radimo određene kontakte, razgovaramo. Vidjet ćemo kako će se sve skupa odviti. Nismo u nekom velikom stresu, imamo vrlo kvalitetan igrački roster koji je, siguran sam, sposoban napraviti ono što svi želimo, sačuvati primat u hrvatskom nogometu i osvojiti naslov', zaključio je Ante Čačić.

Standings provided by Sofascore