tko će preuzeti momčad?

U Dinamu i dalje traže novog trenera; nakon Keka odbila su ih još dva kandidata koje su braća Mamić željela dovesti na Maksimir

17.07.2020 u 09:09

Bionic
Reading

Dinamo je stari novi prvak, ima najbolju momčad, veliki potencijal u mladim igračima, ali zasad još uvijek nema trenera koji će ga voditi u novoj sezoni. Nadali su se u Dinamu da će Matjaž Kek biti 'taj', no karakterni Slovenac nije htio pogaziti 'slovo na papiru' sa svojom reprezentacijom, te se zahvalio 'modroj' upravi unatoč izdašnom ugovoru

Potraga za novim Dinamovim trenerom, barem ono što je hrvatskoj javnosti poznato, još uvijek traje.

Naime, nakon što je Igor Jovićević smijenjen, a kao 'v.d.' na klupu sjeo Zoran Mamić, jedan od članova uprave kluba, Krešimir Antolić bez pardona je otkrio kako na 'modru' klupu žele dovesti Slovenca Matjaža Keka.

Međutim, ta je priča otišla u krivom smjeru, jer Slovenski nogometni savez zauzeo je čvrsti stav te nisu željeli Keku dati 'slobodne papire'. A Kek, karakteran kakav jest, nije želio ulaziti u sukobe te postati 'državni neprijatelj', u ovom je trenutku odbio Dinamovu ponudu.

Jasno, to je rasplet kakvom se u Zagrebu nisu nadali i sada je pitanje trenera ponovno postalo aktualno, da ne kažemo 'goruće', jer do kraja sezone još su dva kola, a pripreme za novu sezonu počinju vrlo brzo.

Dakle, trebalo je djelovati već 'jučer'. Mediji su počeli dobivati signale tko bi mogao biti na radaru, a među ostalima to su bivši trener Vahid Halilhodžić, danas izbornik Maroka, ali i bivši Dinamov kapetan Igor Bišćan, danas aktualni izbornik U-21 reprezentacije.

'Spremam se, upravo idem u Maroko, gdje imam obvezu, jer imam još tri godine ugovora. Prema tome, ja nisam nikakav kandidat za Dinamo', prilično jasan bio je legendarni Vaha Halilhodžić u razgovoru za RTL, koji je unatoč neželjenom rastanku s 'modrima' prije devet godina ipak ostao u korektnim odnosima s ljudima u klubu.

  • +15
Nk Rijeka - NK Dinamo; HT Prva liga, 5.7.2020. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Ja se čujem s ljudima iz Dinama, jer to je moj bivši klub, baš kao što pratim i što se događa, recimo u Veležu. Imam puno prijatelja u njemu'.

Prema anketi koju smo proveli na tportalu, najpoželjniji kandidat ipak je bio Igor Bišćan. Bivšeg kapetana na klupi 'modrih' vidjelo je 28 posto naših čitatelja, što je čak 12 posto više od drugog Roberta Prosinečkog.

Ipak, kako stvari stoje, ni Bišćana nećemo vidjeti na klupi 'modrih' jer, kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, on se čelnicima 'modrih' zahvalio na pozivu.

Prema tome, u igri za trenera ostaju neki drugi kandidati, ali prema našem dojmu, najbliži trenerskoj klupi je Željko Kopić, dokazani stručnjak, koji je radio i doličan posao na klupi Hajduka, a koji je trenutno možda i najjeftinija opcija za Dinamo, s obzirom na to da je već na klupskoj plaći kao direktor omladinske škole.

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL