DOLAZI MACCABI

U Cedeviti priželjkuju krcatu dvoranu i spektakl na terenu

02.03.2012 u 18:07

Bionic
Reading

Najbolje plasirana hrvatska košarkaška momčad, Cedevita, pred svojim navijačima u subotu u 18 sati dočekuje euroligaša Maccabi Tel Aviv

Mala dvorana Doma sportova po prvi puta ove sezone napokon bi mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta, što znači da se očekuje da bi dvije najbolje momčadi regionalne ABA lige moglo uživo vidjeti 3.500 gledatelja.

Već danima se za derbi traži ulaznica viška, dvorana će zasigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Razlog dolaska, osim iznimne kvalitetne košarke, je i nastup atraktivnih Dunking Kingsa iz Ljubljane, a svaki će posjetitelj dobiti i majicu s logotipovima klubova kao uspomenu na derbi te poklone sponzora kluba, napitak Cedevita GO i Argeta snack. Naravno, organizator je za posjetitelje osigurao i brojne druge nagrade tijekom utakmice.

'Prava poslastica za sve koji vole košarku. Rezultati obiju momčadi ove sezone garancija su svima koji dođu što mogu očekivati, a vjerujem da će takvih biti puno', kaže trener Dražen Anzulović

'Maccabi je vjerojatno najveći košarkaški klub u Europi, s obzirom na to da su Panathinaikos ili Barcelona sportska društva, peterostruki prvaci Europe imaju brojne trofeje u svojim vitrinama i sigurno su mamac za gledatelje. Veseli me da u susret ulazimo s druge pozicije, žao mi je što nismo kompletni (zbog ozljeda nedostaju Vukušić, Petrović, Opačak i Princ, op. a.), ali dat ćemo sve od sebe da se predstavimo u dobrom svjetlu i budemo ravnopravni u derbiju.Ovo je ipak izazov za moje igrače i nadam se da će dati sve što mogu u ovom trenutku', dodao je Anzulović.

Emil Tedeschi i Dražen Anzulović nakon osvajanja Kupa Kreše Ćosića

Anzulović je svjestan snage sutrašnjih protivnika koji su se plasirali u četvrtfinale Eurolige.
'Kalkulirali su u Barceloni čuvajući neke igrače upravo za subotnji derbi. Dobro smo odigrali protiv njih u Tel Avivu, iznenadili smo ih i na kraju minimalno izgubili tako da vjerujem da će u subotu biti dvostruko fokusiraniji na nas te da će odigrati maksimalno, sa svim snagama. Imamo rješenja za njih i nismo bez šansi. Spremit ćemo se za njih, za sve njihove zamke, kako treba pa ćemo vidjeti. Probat ćemo uz našu publiku, uz našu dvoranu biti što duže u utakmici. Mi radimo, mi treniramo upravo zbog publike i zahvaljujem svima koji su uz nas ove sezone, a takvih je sve više iz dana u dan. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u pravom spektaklu', završio je Anzulović.

Kapetan Cedevite Marino Baždarić s veseljem očekuje subotnji ogled s velikim Maccabijem.
'Nama je najveća nagrada za trud kroz sezonu da derbi igramo mi i Maccabi. Otpočetka smo znali da su favoriti natjecanja, a mi smo zapravo od početka na toj drugoj poziciji, prvi u ostatku regije. Imamo dosta problema s ozljedama, neki igrači će izostati i to je jedino što me brine, ali znam da će svatko od nas na parketu ostaviti srce i dati sve što ima kako bi pobijedili', kazao je Baždarić.

Snaga ovogodišnje Cedevite sigurno je zajedništvo i ta 'kemija' među igračima.
'Je, atmosfera je zbilja sjajna i u svlačionici od početka sezone nismo imali ni najmanju trzavicu. Međuljudski odnosi su pravi, kao i širina kvalitete, što dolazi do izražaja u ovakvim situacijama kada su neki igrači ozlijeđeni. To će i do kraja sezone imati bitnu ulogu.'

Kapetan Cedevite također je pozvao ljubitelje košarke na tribine Doma sportova.
'Vjerujem da bi dvorana mogla biti puna. Maccabi je dovoljan mamac za publiku, a i naši rezultati pokazuju da smo zaslužili podršku. Bilo je ove godine nekoliko utakmica s brojnom i bučnom podrškom s tribina, tako da bi nam i subota mogla donijeti sjajnu atmosferu u dvorani.'

Cedevita i uoči Maccabija promovira utakmicu u suradnji s Arena centrom, pa ulaznice možete dobiti i danas, u petak, od 17 do 10 sati uz nazočnost Vedrana Vukušića i Vedrana Princa koji će dijeliti sponzorske poklone uz neizostavne patka i cheerleadersice.

ABA liga
Hemofarm Partizan 20:00
Utk. Pob Izg Koš-R.
1. Maccabi Tel Aviv 20 19 1 +324
2. Cedevita 21 17 4 +267
3. Partizan 21 15 6 +193
4. Široki 22 13 9 +58
5. Budućnost 20 14 6 +80
6. Cibona 21 11 10 +34
7. Zagreb 21 11 10 -47
8. Union Olimpija 21 11 10 -61
9. Crvena Zvezda 22 9 13 +16
10. Radnički 21 10 11 -12
11. Krka 21 5 16 -134
12. Hemofarm 21 5 16 -159
13. Domžale 21 5 16 -239
14. Zlatorog Laško 21 2 19 -320
Sljedeće utakmice
3.3. Zlatorog Laško Domžale
3.3. Cedevita Maccabi Tel Aviv
3.3. Budućnost Široki
3.3. Crvena Zvezda Krka
3.3. Union Olimpija Cibona
3.3. Zagreb Radnički
6.3. Radnički Domžale