LIJEPA IDEJA

U čast Michaelu Schumacheru i zahvala njegovim fanovima

24.05.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Stadion Coface u Mainzu 27. srpnja bit će domaćin humanitarne nogometne utakmice sa sportskim zvijezdama u čast Michaelu Schumacheru koji se oporavlja od teške nesreće

Sedmerostruki F1 prvak zadobio je teške ozljede glave na skijanju u prosincu 2013. godine. Otad nema pravih informacija o njegovu zdravstvenom stanju, ali ga fanovi, prijatelji i sportski kolege ne zaboravljaju.

Schumacher je bio veliki humanitarac, organizator brojnih nogometnih događanja u kojima je sam sudjelovao, a prikupljanjem novca na taj način odlučila je nastaviti njegova obitelj u suradnji s drugim sportskim zvijezdama.

Humanitarna nogometna utakmica održat će se 27. srpnja u Mainzu, a poznato je kako će jednu momčad predvoditi četverostruki prvak Formule 1 Sebastian Vettel, a drugu NBA legenda Dirk Nowitzki.

'Dugo godina Michael je bio inicijator takvih utakmica. Sretni smo što zajedno s Dirkom možemo opet nešto takvo ponuditi navijačima jer im se želimo zahvaliti na potpori', poručila je Schumijeva menadžerica Sabine Kehm.

'Udružujemo snage za humanitarne i važne projekte te tako slijedimo put Michaela Schumachera', rekao je Nowitzki.

Sav prihod trebao bi ići kao pomoć za pacijente s cerebralnom paralizom, a Schumacher bi sigurno bio ponosan na obitelj i sportske kolege.