STALOŽENI IZBORNIK

Tvorac japanskog čuda Hajime Moriyasu poslao jasnu poruku Hrvatima: Želimo i dalje od četvrtfinala

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 09:37
  • Objavljeno 02.12.2022 u 09:37
Bionic
Reading

Japanska nogometna reprezentacija uz Maroko je najveće je iznenađenje dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Katru

Japanska nogometna reprezentacija uz Maroko je najveće je iznenađenje dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Katru. Japanci su čudnovatim preokretima protiv Njemačke i Španjolske i dvjema pobjedama 2-1, unatoč porazu od Kostarike, trasirali put prema osmini finala u kojem će se kao prvoplasirana momčad skupine E sastati s Hrvatskom, drugoplasiranom u skupini F.

I dok se većina svijeta upliće u nedokazane tvrdnje o španjolskim kalkulacijama kojima su željeli izbjeći prvo Hrvate, a patom i Brazilce, Japanski izbornik Hajime Moriyasu staloženo, baš kako i vodi utakmice, šalje poruku koja će zapaliti naciju, ali i zabrinuti Zlatka Dalića i Vatrene.

'Po pitanju ciljeva, naš novi je četvrtfinale. Želio bih ostvariti novi najbolji rezultat Japana na svjetskim prvenstvima plasmanom među posljednjih osam reprezentacija u natjecanju, a otići i korak dalje. Igrači nam pokazuju novi i drugačiji pogled na borbu na svjetskoj pozornici ', rekao je Moriyasu.

Prokomentirao je i sporni drugi gol Japana koji je uslijedio nakon što je lopta prešla gol aut liniju, očito ne cijelim obujmom:

  • +19
Japan - Španjolska, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

'Igrali smo na pobjedu. Smatramo da je naša namjera stvorila gol, bez obzira na to je li lopta bila vani ili ne. U nogometu se koristi nova tehnologija i da je lopta bila izvan granica terena, pripala bi suparnicima. Prihvatili bismo sve sudačke odluke, a konačna odluka bila je takva kakva je bila.'

Hrvatska i Japan sastaju se u ponedjeljak 5. prosinca s početkom u 16 sati.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal