GRIJESI IZ BLISKE PROŠLOSTI

Tužno, ali istinito; želja igrača i trenera Dinama se ne može ispuniti, u pitanju je - viša sila

26.10.2018 u 08:34

Bionic
Reading

Dinamo bi u četvrtom kolu Europske lige na Maksimiru protiv Spartak Trnave (8. studenoga, Arenasport) trebao teoretski potvrditi prolazak skupine i toliko željeno europsko proljeće, ali stadion nikako ne može biti ni približno pun

Nakon trećeg trijumfa po skupinama u ovosezonskoj Europskoj ligi s kojim se Dinamo učvrstio na prvom mjestu te stigao koračić do ostvarenja sna dugog 48 godina – prezimljavanja u Uefinom natjecanju, igrači i trener Nenad Bjelica poželjeli su puni Maksimir.

Dinamovi nogometaši i stručni stožer svojim rezultatima zaslužili su da na stadionu bude ispunjena svaka stolica, ali to je jednostavno nemoguće. Ne sumnjamo da će zanimanje za uzvratnu utakmicu biti veliko, da će navijači pohrliti na blagajne, ali protiv 'više sile' se ne može.

Naime, Dinamo mora odraditi kaznu od Uefe zbog navijačkih ispada (rasizam, pirotehnika, bacanje objekata u teren), sljedeću domaću utakmicu odigrati pred praznom sjevernom tribinom, a to je dvoboj sa slovačkim Spartakom.

  • +5
Europska liga - 3. kolo, Spartak Trnava - Dinamo Zagreb, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Maksimir prima 35 tisuća gledatelja, a kad maknete kapacitet sjevera od deset tisuća duša tada će u prodaji biti 25 tisuća karata. Poznato je da južna tribina pripada gostujućim navijačima, ona prima četiri tisuće osoba, pa to još više smanjuje broj raspoloživih ulaznica za domaće drukere na samo 21 tisuću.

Za vjerovati je da neće previše Spartakovih navijača doputovati u Zagreb pa bi se uz odgovarajuće mjere osiguranje dobar broj Dinamovih simpatizera mogao smjestiti na Jug pa bi tako 'modri' klub s tribina moglo bodriti 23-24 tisuće Dinamovaca.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.