u 77. godini

Tužna vijest za ljubitelje košarke; preminuo David Stern, čovjek koji je zauvijek promijenio NBA ligu i od nje napravio biznis

01.01.2020 u 22:55

Bionic
Reading

David Stern, bivši dugogodišnji povjerenika NBA lige, preminuo je u New Yorku u 77. godini

Zdravstveno stanje Davida Sterna pogoršalo se 17. prosinca kada je u jednom restoranu doživio izljev krvi u mozak. Odmah je prevezen u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život. No, nekada čelni čovjek košarkaške NBA lige, u kojoj je kao povjerenik radio od 1984. do 2014. godine, tu bitku nije dobio.

'Bio mi je mentor i jedan od najdražih prijatelja. Proveli smo nebrojene sate u uredu, dvoranam i avionu, gdje god nas je košarka odvela. Kao svaka NBA legenda, David je imao mnogo talenata, ali uvijek je brinuo o pripremi, detaljima i marljivom radu. Nije bio samo jedan od najboljih povjerenika u sportu već jedan od najutjecajnijih biznismena svoje generacije', piše u priopćenju trenutačnog povjerenika NBA lige Adama Silvera.

Nakon što je objavljena vijest kako je preminuo David Stern na društvenim mrežama oglasile su se mnoge bivše i sadašnje NBA zvijezde. Svi jako dobro znaju koliko je Stern promijenio NBA ligu od koje je napravio pravi biznis.

Pod Sternovim vodstvom NBA liga postala je globalan brend i zbog svega što je napravio za profesionalnu košarkašku ligu mnogi ga s pravom smatraju ocem moderne NBA lige. Konačna potvrda koliko je napravio za ovaj sport jest i ulazak u košarkašku Kući slavnih u Springfieldu 2014. godine.