'ZBOGOM' OD ŠESTORICE

Tužan petak u Wetzlaru; bit će puno suza, i to ne samo zbog Balića!

03.06.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Bliži se posljednja utakmica Ivana Balića (petak, 20 sati). Navijačima Wetzlara taj će dan biti posebno emotivan ne samo zato što u mirovinu odlazi rukometni Mozart nego jer će 'zbogom' klubu reći još petero igrača ovog bundesligaša

U petak će biti puno suza na tribinama Arene Wetzlar. Iza bundesligaša je jedna uspješna sezona, a nakon posljednje utakmice ništa više u svlačionici ove momčadi neće biti isto. Čak šest igrača odlazi!

Ivano Balić i Jens Tiedtke odlučili su se za završetak igračke karijere, a José Hombrados, Kent Robin Tönnesen, Dejan Manaskov i Adnan Harmandić promijenit će sredinu.

'Za njih i naše navijače želimo još jednom dati sve od sebe u posljednjoj domaćoj utakmici sezone i pobijediti', najavio je susret protiv Göppingena trener Kai Wandschneider

Sve njih čeka veliki pljesak, ali ne sumnjamo da će najveće ovacije dobiti olimpijski pobjednik (2004.) i svjetski prvak (2003.) Ivano Balić koji je i s 36 godina na leđima u najjačoj ligi svijeta pokazao da se može bez problema i dalje nositi s mladim snagama. Najbolji je dokaz statistika - rukometni čarobnjak trenutačno je vodeći u ligi u asistencijama (86) i ukradenim loptama (64).

'Morate znati kada je vrijeme. Tijelo me je boljelo sve više, razgovarao sam s obitelji i prijateljima i donio čvrstu odluku da završim na kraju sezone. Nervozan sam prije petka, jer nakon toga je kraj. U meni je čudan osjećaj', izjavio je Balić koji je dva puta proglašen najboljim igračem svijeta (2003., 2006.).

Moramo posebno spomenuti i emotivni odlazak bivšeg njemačkog reprezentativca Jensa Tiedtkea koji će također u mirovinu zbog zdravstvenog stanja. Dvije godine bio je kapetan Wetzlara, no ove sezone propustio je dosta utakmica zbog neuroloških tretmana. Ovaj 35-godišnjak je 2006. operirao tumor na glavi, ali bolest očigledno nije do kraja pobijeđena.

Najbolje od Balića