I 'SLONOVI' SLAVILI

Tunis sjajnim golom u 91. minuti srušio Vahin Alžir

22.01.2013 u 22:03

Bionic
Reading

Dvobojima skupine D u južnoafričkom Rustenburgu završen je prvi krug afričkog nogometnog Kupa nacija, a u oba dvoboja odlučili su golovi u samim završnicama dvoboja

Reprezentacija Tunisa svladala je Alžir kojega vodi bivši Dinamov trener, bosansko-hercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić. Tri boda svojoj selekciji donio je Youssef Msakni sjajnim pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Uputio je izvrstan udarac desnom nogom s više od 20 metara i neobranjivo naciljao u lijevi gornji kut alžirskog vratara M'Bolhija.

Halihodžićevi puleni platili su danak neefikasnosti. Od 12 njihovih udaraca na gol, samo dva su išla u okvir. Tunižani su zapucali sedam puta, tri puta u okvir. Alžir je najbliži pogotku bio u 29. minuti, kada je Islam Slimani udarcem glavom pogodio gredu.

Pogotkom Arsenalovog napadača Gervinha u 88. minuti, Obala Bjelokosti pobijedila je Togo s 2-1. Izgledalo je da će se dogoditi i šesti remi u sedmoj utakmici na ovogodišnjem afričkom kontinentalnom prvenstvu. Ipak, u 88.minuti su Bjelokošćani stigli do vrijedne pobjede. Yaya Toure, najbolji igrač Obale Bjelokosti u ovoj utakmici, ubacio je loptu iz slobodnog udarca, koja je preletjela buket igrača u srcu kaznenog prostora, te ju je na drugoj vratnici Gervinho vrlo vješto pospremio u mrežu.

Obala Bjelokosti povela je u 8. minuti. Nakon Gervinhovog prodora, lopta je nekako stigla do Yaya Tourea, koji ju je prizemnim udarcem poslao u mrežu. U 44. minuti je s gotovo iste pozicije, malo iskosa s desne strane, sjajni veznjak Manchester Cityja Yaya Toure uzdrmao je vratnicu. Togo je izjednačio u drugoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu, kada je Jonathan Ayite nakon izvedenog kornera s desne strane vrlo spretno matirao Barryja.

Afrički kup nacija, 1. kolo D skupine:

Obala Bjelokosti - Togo 2-1 (Yaya Toure 8, Gervinho 88 / Ayite 45+2)
Tunis - Alžir 1-0 (Msakni 90+1)

Gervinho je donio pobjedu popularnim 'slonovima'
Msaknijevo remek djelo kandidirat će za najljepši gol turnira