LIGUE 1

Tudor sa svojim Olympiqueom lovi drugo mjesto, a u teoriji može 'srušiti' i PSG

14.05.2023 u 23:27

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Angers sa 3:1 približivši se drugoplasiranom Lensu na dva boda zaostatka.

'Fenjeraš' Le Championnata je poveo u 28. minuti golom Abdallaha Sima, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Alexis Sanchez.

U nastavku susreta momčad Igora Tudora je zabila još dva gola za veliki preokret i pobjedu. Strijelci su bili Dimitri Payet u 48. minuti, te Jordan Veretout iz kaznenog udarca u 77. minuti.

Osim Lensa na drugom mjestu, Olympique u preostala tri kola može dostići i vodeći PSG. No, to je ipak samo teorija.

U derbiju kola Monaco i Lille su odigrali bez golova. Bila je to utakmica u kojoj su oba sastava trebala pobjedu, no vidjeli smo slabu i opreznu utakmicu. Bez golova je završio i ogled između Toulousea i Nantesa.

U ranije odigranom susretu Rennes je pobijedio Troyes sa 4:0. Golove za domaćine zabili su Arthur Theate (15), Benjamin Bourigeaud (66) i Karl Toko Ekambi (71, 74).

Za Rennes je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

U prvom nedjeljnom susretu Clermont je pred svojim navijačima pobijedio Lyon sa 2:1.

Time je Clermont nastavio s pozitivnim ligaškim nizom, u posljednjih sedam utakmica je upisao šest pobjeda i jedan remi. 

Lyon je poveo golom Lacazettea koji je odlično reagirao u 22. minuti, no gosti su se kratko veselili, a samo tri minute kasnije Kyei je pogodio s bijele točke za 1:1.

Grejohn Kyei je bio domaći junak jer je u 65. minuti postigao još jedan, ovaj put pobjednički pogodak za 2:1.

Gosti su mogli uzeti barem bod u ovom susretu, ali je u 96. minuti traljavo jedanaesterac izveo Lacazette te je njegov udarac obranio domaći vratar Diaw i time sačuvao Clermontu pobjedu.

Hrvatski stoper Dejan Lovren počeo je utakmicu za Lyon, ali je igru napustio u 44. minuti zbog ozljede lijevog koljena.