ČESTITAMO!

Domagoj Vida stigao do uspjeha kojim se ne može pohvaliti nijedan Hrvat

14.05.2023 u 22:51

Bionic
Reading

Atenski AEK-a, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, novi je grčki nogometni prvak

U dvoboju posljednjeg, 10. kola Lige za prvaka AEK je na svom stadionu pobijedio Volos 4:0 i završio prvenstvo s pet bodova više od Panathinaikosa, koji je u zadnjem kolu kod kuće odigrao 1:1 protiv Arisa.

AEK je uoči zadnjeg kola imao tri boda više od Panathinaikosa i trebao mu je samo bod u posljednjih 90 minuta sezone. Međutim momčad koju vodi Argentinac Matias Almeyda ostvarila je uvjerljivu pobjedu.

Strijelci za AEK bili su Steven Zuber (16), Mijat Gaćinović (33), Orbelin Pineda (59) i Damian Szymanski (85).

Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za nove grčke prvake. Inače, Vida s ovim je naslovom ostvario uspjeh kakvim se ne može pohvaliti nijedan hrvatski nogometaš. Ponosni Slavonac jedini je naš igrač koji ima osvojene naslove prvaka u četiri zemlje. Sa zagrebačkim Dinamom bio je prvak Hrvatske, s kijevskim Dinamom prvak Ukrajine, s Bešiktašem prvak Turske i sada je s atenskim AEK-om postao prvak Grčke.

Za AEK je to 13. naslov prvaka, pri čemu prvi nakon 2018. godine, a ispred atenskog sastava su Olympiakos s rekordnih 47 titula i Panathinaikos, koji je 20 puta bio prvak.

Zanimljivo, u taj zadnji AEK-ov naslov svoje je golove ugradio još jedan hrvatski reprezentativac. Riječ je, dakako, o Marku Livaji.

Panathinaikos je u zadnjem kolu odigrao 1:1 protiv Arisa. Bivši igrač Osijeka Laszlo Kleinheisler doveo je Pao u vodstvo u šestoj minuti, a izjednačio je Juan Iturbe u 25. minuti. Gosti su mogli i do pobjede, no Aboubakar Kamara u 77. minuti nije realizirao jedanaesterac. Zvonimir Šarlija odigrao je cijeli susret za domaći sastav.

Olympiakos je na gostovanju pobijedio PAOK 1:0, a gol odluke zabio je Diadie Samassekou u 33. minuti. Dominik Kotarski je branio za PAOK.