MANJE NOVACA

'Tricolorima' novčana nagrada samo ako izbore SP

07.09.2012 u 17:12

Bionic
Reading

Francuski nogometni reprezentativci bit će novčano nagrađeni ukoliko se samo plasiraju na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, koje će se održati u Brazilu, otkrio je tamošnji nogometni savez (FFF)

Francuska, kao i većina ostalih reprezentacija, u petak započinje s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a prvi protivnik bit će joj Finska (u gostima). Predsjednik FFF-a, Noël Le Graët, objasnio je uoči puta u Finsku dogovor saveza i reprezentativaca.

'Dogovorili smo se da praktički više nema novčanih nagrada za pojedinačne susrete. Ukoliko se kvalificiraju u Brazil, igrači će međusobno podijeliti 2.4 milijuna eura', objasnio je Le Graët

Podsjetimo, novčane nagrade u francuskoj reprezentaciji su postale pomalo 'škakljiva' tema unazad nekoliko godina. Naime, nakon nedavno završenog Eura u Poljskoj i Ukrajini svaki je igrač trebao dobiti po 100 tisuća eura, ali je FFF, zbog tučnjave i svađe nogometaša na treningu te naposljetku sramotne igre protiv Španjolske u četvrtfinalu, odlučio ukinuti bonus.

Dvije godine prije toga, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, igrači su svojevoljno odustali od bonusa nakon što su se osramotili ispadanjem u skupini i to s tek jednim osvojenim bodom. Prvenstvo je dakako obilježilo tjeranje Nicolasa Anelke iz reprezentacije od strane tadašnjeg izbornika Raymonda Domenecha.

Spomenimo i da je Francuska izvučena u kvalifikacijsku skupinu I za SP u Brazilu, zajedno s Finskom, Bjelorusijom, Gruzijom, te aktualnim europskim i svjetskim prvakom Španjolskom.