56 MU JE GODINA TEK

Trener ušao u igru i postao igrač utakmica

25.10.2010 u 19:41

Bionic
Reading

Pomoćni trener bjeloruskog nogometnog prvoligaša Dinama iz Bresta Jurij Pudišev nastupio je u ligaškom ogledu protiv BATE Borisova sa 56 godina i proglašen je igračem utakmice

Pudišev je u ušao u igru u drugom poluvremenu, ali usprkos odličnom nastupu nije mogao spriječiti Dinamov poraz u srazu s liderom bjeloruskog prvenstva. Bio je to njegov prvi nastup nakon dvije godine pauze. Zanimljivo, i u zadnjem susretu u kojem je igrao, tada kao 54-godišnjak, Pudišev je bio proglašen za igrača utakmice.

'Možda je netko pomislio da Pudišev izigrava klauna, ali vidjeli ste da nije bilo tako. Pružio je odličnu predstavu,' kazao je Dinamov trener Jurij Puntus.

Na vrhuncu karijere Pudišev je sa Dinamom iz Minska 1982. godine osvojio naslov prvaka SSSR-a, a nakon toga je igrao za moskovski Dinamo.

Prema podacima iz Guinnessove knjige rekorda najstariji nogometaš koji je nastupio u nekoj službenoj utakmici bio je Meksikanac Salvador Reyes koji je imao 71 godinu kada je igrao za Chivas protiv Pumasa u siječnju 2008. Međutim, radilo se o odavanju počasti ovom igraču, a Reyes je na terenu proveo svega tri minute.