MIŠKOVIĆEVO OBEĆANJE

Trener Rijeke Kek ostao bez riječi nakon poteza predsjednika

26.01.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Matjaž Kek, slovenski trener na klupi HNK Rijeka, produžio je ugovor na još pet godina, do 2021. godine. To je samo jedan mali detalj kako čelnici kluba s Kantride žele stvoriti ozbiljnu momčad koja će se moći ravnopravno suprotstaviti Dinamu

Uz mnogobrojna pojačanja koja su posljednjih godina stigla u HNK Rijeka, jedno od važnijih je svakako slovenski trener Matjaž Kek koji se od ožujka 2013. godine – kada je stigao u klub - pokazao i kao vrsni pedagog.

Kako piše Novi list, predsjednik Rijeke Damir Mišković održao je ranije dano obećanje i ponudio novi ugovor Keku, uz dodatak da je plaća koju će imati Slovenac – poslovna tajna. Navodno je riječ o izdašnoj ponudi kakvu Kek nije mogao odbiti… Kek se na ovu temu nije oglasio pa se samo može zaključiti kako je ostao bez riječi nakon tog poteza predsjednika! To je očito bila ponuda (navodno će godišnje imati plaću 250-300 tisuća eura, op.a.) koju nije mogao odbiti...

Tako bi bivši slovenski izbornik, ako odradi ugovor u Rijeci do kraja, mogao postati najdugovječniji trener u povijesti kluba. Naime, ako Kek odradi ugovor do ljeta 2021, prestići će Josipa Skoblara koji je u prvom mandatu vodio Rijeku od ožujka 1983. do prosinca 1986. godine.

Naravno, jasno je da se u Rijeci – u kojoj se zahvaljujući biznismenu Volpiju pojavio zdrav novac - rađa nešto veliko. Uz produženje ugovora s Kekom za očekivati je da do nastavka MAXtv Prve lige u klub - nakon bivšeg bundesligaškog igrača Maria Gavranovića - stigne još jedno zvučno pojačanje. Najveća želja im je bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar o kojem je njegov pravni zastupnik Emil Žgur za tportal.hr kazao da 'nema nikakvih novosti', uz dodatak:

'Nikad ne reci nikad. Ponekad se u pet minuta može promijeniti sve.'

Dodajmo tome kako se uskoro očekuje i dobivanje svih dozvola za gradnju novog modernog stadiona na Kantridi.