Raspoloženi sopić

Trener Rijeke kao 'zagrebački dečko' poslao snažnu poruku navijačima uoči Dinama

10.11.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Uoči nedjeljnog derbija na Rujevici između Rijeke i Dinama (MAXSport 1, 19 sati, MAXtv), u sklopu 15. kola SuperSport HNL-a, zanimljivo je bilo čuti razmišljanje trenera domaćih Željka Sopića

Sudeći po dosadašnjem raspletu sezone SuperSport HNL-a čeka nas možda i nikad neizvjesnija utrka za titulom prvaka. A upravo će nedjeljna utakmica na rasprodanoj Rujevici dati puno odgovora jer u goste Rijeci dolazi aktualni prvak Dinamo (MAXSport 1, 19 sati).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, tradicija je u posljednje vrijeme na strani Dinama jer statistika govori kako Rijeka na Rujevici nije pobijedila Dinamo više od tri godine, još od slavlja 2:0 u srpnju 2020. Od toga dana navijači Rijeke čekaju slavlje protiv Dinama i u šest međusobnih utakmica ostvaren je učinak od dva remija i četiri pobjede Dinama.

No, ova će utakmica imati poseban naboj jer s Dinamom dolazi donedavni trener Rijeke Sergej Jakirović kojem će navijači – a tu posebno mislimo na Armadu – prirediti poseban doček. Naime, za većinu navijača Rijeke Jakirović je postao izdajnik, a s druge strane ima i onih koji razumiju njegovu odluku.

'Jakirović je puno dobroga napravio dok je bio tu, ali u nedjelju će biti na suprotnoj strani i mi ćemo napraviti ama baš sve što možemo da s Rujevice ode poražen i tužan', kazao je uoči derbija iskusni stoper Matej Mitrović.

I upravo te riječi dovoljno govore o motivu koji imaju domaći igrači. Spremaju se na ovu utakmicu dugo, a i problemi koje imaju su sanirani.

'Da, Goda je spreman i igrat će s maskom na licu. I Pašalić je spreman, trenirao je normalno. Imamo 2-3 igrača s nekim manjim problemima, ali kako sada stvari stoje, osim već duže ozlijeđenog Petroviča, svi drugi će biti spremni za utakmicu u kojoj mi idemo dati sve od sebe da protiv najbolje hrvatske momčadi na rasprodanoj Rujevici osvojimo tri boda', kazao je trener Rijeke Željko Sopić koji je na klupu naslijedio Jakirovića.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

No, Sopić je oprezan jer ipak im dolazi aktualni hrvatski prvak i momčad koja je u ljeto igrala kvalifikacije za Ligu prvaka:

'Što god tko mislio, po meni Dinamo je najskuplja i najbolja momčad lige, s najširim izborom igrača. Ali kako sam odmah po svršetku utakmice u prošlom kolu najavio - mi ćemo taj Dinamo napasti. Jer vidjeli su svi. I protiv Lokomotive i protiv Varaždina i kod Viktorije... Tko se protiv Dinama povuče, završi tako da dobije gol ili golove. Dakle, ja ni nemam puno nekog izbora nego dignuti svoje linije i ne dozvoliti da nam budu blizu gola', kazao je Sopić.

Sudeći po toj najavi možda nas u derbiju čeka i golijada. Takva se utakmica na propušta!

A kad je u pitanju statistika te činjenica kako navijači Rijeke tri godine čekaju pobjedu nad Dinamom na Rujevici, Sopić je rekao:

'Tradicije, statistike i derbiji zanimljiviji su za vas medije i navijače. Ja, s druge strane, stalno ponavljam: meni je svaka utakmica vrijedna tri boda. Ne, nema veze ni što sam zagrebački dečko, a dolazi nam Dinamo. Nebitno je to. Ja samo želim pobijediti!'.

Standings provided by Sofascore
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport