SLUGA SAMO ZA TPORTAL

Hrvatski golman rastužio Livakovićev Fener pa Dinamu najavio 'pakao' na Rujevici

10.11.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Ludogorec je u četvrtak na svom stadionu pobijedio Fenerbahče 2:0, a velike zasluge za uspjeh bugarskog kluba ima hrvatski golman, bivši reprezentativac Simon Sluga, koji se istaknuo s tri obrane. Od kojih su dvije bile čisti ziceri

Bio je to sraz u 4. kolu nogometne Konferencijske lige, u kojem su kolege iz hrvatske reprezentacije Simon Sluga i Dominik Livaković branili svaki za svoju momčad.

Puno više razloga za slavlje imao je Sluga, kojem je ovo treća sezona u Ludogorecu. S time da je u prvoj sezoni došao tek u zimskom prijelaznom roku. Sada je napokon dočekao svoju priliku, što opravdava sjajnim intervencijama. Naime u 13 nastupa u prvenstvu primio je osam golova, a u čak osam utakmica izašao je 'čiste mreže'.

Iako je utakmica završena u četvrtak kasno navečer, u petak je već od jutarnjih sati bio u teretani.

'Da, nema vremena za odmor i proslave. Moramo se što brže i što bolje oporaviti, jer već u nedjelju imamo novi prvenstveni ispit. Već sam na vježbanju, kao da se ništa nije dogodilo', javio se 30-godišnji Sluga za tportal.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Imali ste prilike vidjeti se s kolegom iz reprezentacije Dominikom Livakovićem. Jeste li stigli razmijeniti koju riječ?

'Da jednu (ha, ha)... Razgovarali smo 15, 20 minuta nakon utakmice o svemu i svačemu, ali i o reprezentaciji. Naravno, poželio sam mu puno uspjeha, uz zajedničku konstataciju da će Hrvatska sada protiv Latvije i Armenije sigurno popraviti dojam iz listopada i upisati dvije pobjede, u što vjerujemo obojica. Time bismo već sada potvrdili plasman na Euro.'

Nego, kakve su klupske ambicije, i u Konferencijskoj ligi, ali i prvenstvu, u kojem ste zasad treći?

'Kao i svima, prvenstvo nam je u fokusu. Treći jesmo, s dva boda zaostatka za vodećima, Černomorecom i CSKA-om iz Sofije, ali i s utakmicom manje. No želimo do kraja prvog dijela prvenstva upisati sve pobjede kako bismo preuzeli prvo mjesto. Kažem, prvenstvo je prvi cilj, jer naslov prvaka najviše se cijeni. A sve što napravimo u Europi je bonus. S time što i u skupini Konferencijske lige dobro stojimo. Čak u nekom raspletu možemo biti i prvi u skupini. A ova pobjeda protiv favoriziranog Fenerbahčea samo nam je dodatni motiv.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Sluga izvrsno brani u Ludogorecu te je na meti većih klubova. Iako ima ugovor do 2025. godine, nije nemoguće da već u zimskom prijelaznom roku promijeni sredinu.

Postoje konkretni upiti iz MLS-a, Poljske, Njemačke, Turske. Javili su se i iz Saudijske Arabije, ali sada je ta linija 'utihnula'.

Nego, ove nedjelje (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Rujevici se igra derbi između vaše Rijeke i Dinama. Moglo bi biti jako zanimljivo.

'Nadam se da će biti. Pratim i uživam u predstavama Rijeke. Baš mi je gušt gledati svoj bivši klub. Drago mi je da su pri vrhu te da će u nedjelju opet biti prvi. Koliko vidim, Dinamo će dočekati užarena atmosfera i puna Rujevica, što Modrima u ovoj situaciji neće biti nimalo jednostavno premostiti. Dinamo nije u dobrom stanju, i to Rijeka treba iskoristiti', završio je Sluga te nastavio s 'rekuperacijom'.

Standings provided by Sofascore