NEPRAVDA ILI...

Trener PSG-a dobio šamarčinu kakva se ne pamti u Francuskoj, a rasprava oko toga užarila društvene mreže: Ovo zbunjuje!

04.05.2022 u 18:50

Bionic
Reading

Mauricio Pochettino nije nominiran za trenera godine u francuskoj Ligue 1 iako je na uvjerljiv način došao do domaćeg naslova s PSG-om

Pariški klub stigao je do nove titule prvaka prošlog mjeseca i to četiri kola prije kraja prvenstva, ali ta dominacija nije bila dovoljna da argentinski stručnjak Pochettino uđe u uži izbor trenera godine u Francuskoj

Za nagradu su tako nominirani Christophe Galtier (Nica), Jorge Sampaoli (Marseille), Bruno Genesio (Rennes), Julien Stephan (Strasbourg) i Antoine Kombouare (Nantes).

Takav odnos prema Pochettinu zbunio je i fanove na društvenim mrežama koji su brzo reagirali. Svima je jasno da PSG ima uvjerljivo najjaču momčad i da se naslov podrazumijeva, ali da Argentinac nema mjesta u užem izboru među petoricom trenera je pomalo - čudno.

'Molim vas da mi netko objasni kako vas osvajanje naslova lige još uvijek čini nedovoljno dobrim za nagradu trenera godine?', zapitao se jedan navijač.

'Nedostatak poštovanja prema njemu zbunjuje', dodao je drugi.

PSG - Lens Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

No ima i onih koji smatraju da Argentinac nije zaslužio svoje mjesto među najboljima…

'Najbolji treneri su nominirani za nagradu, ovdje nema iznenađenja', poručio je jedan pratitelj na Twitteru.

'Neće li oni koji su nominirani pobijediti s ovom momčadi koju Poch ima na raspolaganju? Što ga točno čini dostojnim biti nominiran za najboljeg trenera? Trebao je pokazati svoje sposobnosti u Europi', napisao je drugi.

Upravo ta Europa je 'rak rana' svakog trenera u PSG-u, jer pariški klub sanja osvajanje Lige prvaka, a ove sezone francuski prvak zaustavljen je u osmini finala od Real Madrida te zbog tog neuspjeha mnogi smatraju da će Pochettino na kraju sezone napustiti Pariz.