poćelo je

Barca bacila oko na jednog od najboljih stopera Europe kojem nakon osam godina ističe ugovor s Napolijem, a Napoli traži napadača

04.05.2022 u 15:31

Bionic
Reading

Barcelona želi ovog ljeta dovesti stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja (30), kojeg se smatra jednim od najboljih srednjih braniča u Europi

Vodstvo Barce krenulo je u akciju i njegova menadžera je zamolila da ne dogovaraju novi ugovor s Napolijem, a sadašnji ističe u ljeto 2023., objavili su španjolski mediji.

Iako ima dva mlada stopera Ronalda Arauja i Erica Garciju, Barca je krenula u lov za Koulibalyem zbog Gerarda Piquea, koji ima 35 godina i koji je ove sezone bio u više navrata ozlijeđen.

Koulibaly (30) je u Napoliju od 2014. i proteklih godina stalno je na radaru nogometnih velikana, ali nije otišao iz Napolija jer su za njega tražili previsoku odštetu.

Istovremeno Napoli je odlučan da u ljetnom prijelaznom roku dovede napadača Sassuola Hameda Juniora Traorèa i priprema novu ponudu nakon što je početnu Sassuolo odbio. 

Nogometaš iz Obale Bjelokosti jedan od prioriteta za Napoli, koji vjeruje da bi dobro popunio prazninu nastalu odlaskom Lorenza Insignea.

Prva ponuda Napolija iznosila je 16 milijuna eura plus bonusi, ali je brzo odbijena jer se Sassuolo nada znatno višoj ponudi, između 25 i 30 milijuna eura. Novi razgovori očekuju se u narednim tjednima, a Napoli se nada da će se stvari brzo odvijati, jer za Traorèa interes pokazuje i Roma, objavili su talijanski mediji.

Traorè je u Sassuolo stigao 2019. na dvogodišnju posudbu iz Empolija, a prošle godine Sassuolo je otkupio njegov ugovor za 16 milijuna eura. Ove sezone je u 27 utakmica zabio 8 golova.