POVRATAK U SAD

Trener Maccabija potvrdio zanimanje NBA klubova

09.06.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Američko-izraelski košarkaški stručnjak David Blatt, koji je minule sezone doveo košarkaše Maccabija iz Tel Aviva do naslova europskog prvaka, potvrdio je zanimanje nekoliko NBA klubova za njegove usluge…

Yahoo Sports prvi je izvijestio o Blattovom susretu sa Steveom Kerrom, trenerom Golden State Warriorsa, koji ga želi za svog pomoćnika. Blatt je zbog smrti oca neočekivano otputovao u SAD prošlog tjedna. Dok je čekao u zračnoj luci u Los Angelesu na let za Izrael, razgovarao je s Kerrom nekih 45 minuta.

Associated Press pisao je kako su Cleveland Cavaliersi kontaktirali Blatta u vezi mjesta glavnog trenera koje je ostalo upražnjeno nakon smjene Mikea Browna prošlog mjeseca. Također je izvijestio da je Flip Saunders, predsjednik košarkaških operacija Minnesota Timberwolvesa, koji je prošloga tjedna postavio sam sebe za trenera u idućoj sezoni, zainteresiran angažirati Blatta kao asistenta i pripremiti ga za ulogu eventualnog nasljednika.

Blatt je nakon povratka u Izrael potvrdio zanimanje nekoliko klubova iz NBA lige, ali i europskih.

'Istina je da sam razgovarao s momčadima s obje strane Atlantika, jer je moj ugovor na izmaku. Prirodno je da ću primiti informacije prije nego se to dogodi', rekao je Blatt.