ne treba mu više

Trener Fiorentine ovim je hladnim izjavama samo potvrdio sudbinu Josipa Brekala

10.01.2024 u 09:10

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine jučer su tek nakon penala izborili polufinale talijanskog Kupa pobjedom 5:4 protiv Bologne, a Josip Brekalo je pobjedu svojih 'viola' gledao s klupe za pričuve. Nakon utakmice je trener Vicenzo Italiano sve iznenadio izjavama o Brekalu

Ove je sezone Josip Brekalo (25) za Fiorentinu odigrao samo 16 utakmica u svim natjecanjima, na terenu je proveo 804 minute uz učinak od jednog gola. Već je odavno svima jasno da trener 'viola' Vicenzo Italiano više na njega ne računa pa je najbolje rješenje za sve Brekalov odlazak u Dinamo na posudbu.

U srijedu navečer je Fiorentina igrala četvrtfinale talijanskog Kupa protiv Bologne. Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0, a golova nije bilo ni nakon produžetaka pa je Fiorentina polufinale izborila tek nakon boljeg izvođenja penala (5:4). Znakovito, Josip Brekalo je cijeli susret odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Nije tajna da Dinamo želi Brekala dovesti na posudbu do kraja sezone, ali nitko u Firenci još nije službeno potvrdio da hrvatski reprezentativac napušta Fiorentinu. Zato je trener Italiano nakon susreta dobio izravno pitanje o Brekalu koji je svih 120 minuta utakmice prosjedio na klupi. Znači li to da odlazi u Dinamo?

'Ne! To što Brekalo nije igrao nije nikakav signal da odlazi. Brekalo nije igrao zato jer smo koristili drugi način probijanja protivnika. Da je bilo još prilike, Brekalo bi sigurno ušao. Ovako nije jer smo odustali od pokušaja da Bolognu probijemo preko krila, tako da nisam vidio smisla u njegovom ulasku...', kazao je Italiano, ali priči o Brekalu tu ipak nije bio kraj.

Sve je iznenadio hladan odgovor trenera Fiorentine na još jedno izravno pitanje o odlasku Josipa Brekala.

'Jasno je da će netko će doći, a sigurno je i to da će netko otići. To je nogomet, to je zakon tržišta', odgovorio je Italiano bez izravnog spominjanja Brekala te zaključio:

'Moj cilj je da svake godine dižemo letvicu rezultata i plasmana te razinu igre. Nakon što smo prošle godine igrali finale Konferencijske lige, ove želimo biti bolji od osmog mjesta u Serie A i tražimo igrače koji nam mogu pomoći u tome.'

OK, svima je jasno da u Fiorentini više ne računaju na Josipa Brekala, a talijanski mediji bliski Fiorentini navode kako bi se on već tijekom današnjeg dana, ili najkasnije u četvrtak, trebao ukazati u Zagrebu i završiti transfer u Dinamo.