Prodati? ili možda ne?

Trener Dinama Nenad Bjelica otvoreno je komentirao moguće odlaske najboljih igrača

25.07.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u gostima svladao gruzijskog prvaka Saburtala 2:0. 'Modri' su u sezonu krenuli autoritativno, ali trener Nenad Bjelica i dalje ne zna hoće li na raspolaganju imati sve svoje najbolje igrače. Dani Olmo i Dominik Livaković na izlaznim su vratima Maksimira, ali...

Dani Olmo i Dominik Livaković u ovom su trenutku najbliže odlasku iz Dinama, za njih postoje konkretne ponude i realizacija njihovih transfera doslovno je bila pitanje dana. Ali, čini se kako na Maksimiru neće žuriti, prvi je cilj plasman u Ligu prvaka, a prema njemu će trener Nenad Bjelica jurišati - barem se sada tako čini - s najjačim sastavom.

Najavio je Bjelica kako bi Dani Olmo, koji se prije nekoliko dana vratio s odmora nakon što je u dresu španjolske U-21 reprezentacije osvojio Euro, mogao biti spreman za uzvratnu utakmicu s Gruzijcima koja se 30. kolovoza igra pred praznim tribinama na Maksimiru.

'Moguće je da Olmo dobije određeni broj minuta. Ne vjerujem da će igrati otpočetka, ali on ovaj tjedan radi malo intenzivnije. Od petka do nedjelje je radio više na izdržljivosti, ovaj tjedan želimo napraviti jedan mikrociklus u kojem će intenzivno raditi i on i Moubandje, pa ćemo vidjeti u kojoj mjeri će biti spreman za tu utakmicu utorak. I on i Moubandje', kazao je Nenad Bjelica u razgovoru za Novu TV.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U samo nekoliko dana situacija s Olmom se promijenila, sada mu Dinamo nudi novi ugovor...

'Ja sam jako sretan zbog toga. Prvi sam zainteresiran da Dani ostane, naravno s čistom glavom i onakav kakav je bio cijele protekle sezone. On je došao jako pozitivan, vratio se sretan u Dinamo, ne vidim kod njega neku razočaranost zato što za sada nije prodan. On se dobro osjeća u Dinamu i mislim da nema nikakav problem s tim da ostane u Dinamu - ukoliko to bude slučaj. Ukoliko ne, utoliko ćemo morati naći igrače koji će ga adekvatno zamijeniti, ali ako ostane, bit ću jako sretan', otkriva Bjelica.

U sličnom je statusi i prvi golman Dominik Livaković. Praktički je sve dogovoreno s francuskom Montpellierom, a onda se ozlijedio Danijel Zagorac i transfer je - stopiran.

  • +6
Hrvatski vratar Dominik Livaković Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Za sada nema prodaje - i zbog ozljede Zagorca. Imamo svoje ciljeve koje želimo ostvariti, tu nam je Livaković apsolutno potreban tako da u ovom trenutku osluškujemo tržište, gledamo neke mogućnosti koje postoje na tržištu, ali računamo da će Livaković barem do kraja kolovoza ostati u Dinamu, a možda i duže', zaključio je Nenad Bjelica u razgovoru za Novu TV.