ŠAHTAR ISKORISTIO POKLON

Trener Dinama Bjelica potpuno izgubio živce nakon drame i sudačkih odluka: VAR je sr****! To je cirkus!

06.11.2019 u 23:24

Bionic
Reading

Nakon dramatične utakmice na prepunom maksimirskom stadionu, u kojoj su Dinamo i Šahtar odigrali 3:3 u sklopu četvrtog kola Lige prvaka, nije mogao zadržati emocije trener domaćih Nenad Bjelica kojem je povijesnu pobjedu i plasman u osminu finala odnijela video tehnologija tj. popularni VAR

U posljednjim sekundama utakmice, u petoj minuti sudačke nadoknade, sudac Brych je uz pomoć VAR-a dosudio kazneni udarac kojim je Šahtar stigao do 3:3 i boljeg međusobnog rezultata koji ih opet dovodi u priliku da prođu među 16 najboljih klubova.

'Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Čestitam svojim dečkima. Slabo smo stajali na terenu u prvom dijelu utakmice. Tih 15-ak minuta smo pokušali igrati isto kao u Ukrajini, no oni su igrali sa širim krilima pa se nismo uspjeli odmah prilagoditi. Kod prvog gola ispala nam je ne samo obrana, nego i veza. Nakon što smo primili gol prešli smo na formaciju 4-2-3-1, jer oni su nas razvlačili po krilima, a očekivali smo ih u centrali. Promjenom taktike željeli smo im se zavući između linija', kazao je Bjelica objasnivši na koji su način brzo došli do izjednačenja.

Kada su u pitanju sporne situacije s Petkovićem i Ademijem u kaznenom prostoru, tj. kada Dinamu nije dosuđen kazneni udarac, Bjelica je izgubio živce.

'Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR! Ja uvijek govorim da je VAR obično s****! To ubija emocije, ubija igru. Što se mene tiče, ne treba ga ni biti. Stalno neka interpretacija; je li bio ili nije bio kontakt. Ma to je cirkus! Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! Već se velika većina trenera buni... Čemu onda to? Ja sam apsolutno protiv VAR-a!', kazao je Bjelica za HTV.

  • +56
Dinamo - Šahtar, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Na pitanje kako su uspjeli u sudačkoj nadoknadi izgubiti veliku prednost od 3:1 Bjelica je iskreno rekao:

'Oni su sve bacili u napad. Tako su iz jednog centaršuta zabili, a onda je došao i taj penal.'

Još se jednom osvrnuo na VAR i odluku suca da u zadnjim sekundama dosudi kazneni udarac za Šahtar.

'Pa zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji na kraju sudac prvo svira za faul na Taisonu, a onda se vraća na nešto skroz drugo, svira na faul na Pjatovu. To je nemoguće, kod te situacije je opet taj VAR sve uništio. Na Pjatovu je bio jasan faul, ali ga sudac sigurno nije vidio i sigurno nije zbog njega prvo dosudio penal. Nakon toga je opet pogledao video snimku i odlučio da je penal, ali na drugom igraču.To je cirkus!'

Hoće li Uefa možda kazniti Bjelicu zbog ovih riječi znati će se uskoro. U svakom slučaju je nekoliko puta ponovio kako je VAR nepotreban uz nekoliko teških riječi.