čestitao igračima

Emotivni trener Dinama Ante Čačić morao je svima objasniti čudan potez koji je povukao na poluvremenu, a dotakao se i jednog detalja; Da, uvukla se nervoza, ali...

09.08.2022 u 23:10

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u play-off Lige prvaka nakon što su u glatko izbacili bugarski Ludogorec s ukupnih 6:3. Svoj osvrt na čudnu utakmicu, u kojoj su gosti dobili čak tri crvena kartona, dao je i trener Dinama Ante Čačić

Dinamo je u ludoj i rijetko viđenoj utakmici na Maksimiru pobijedio Ludogorec 4:2 te je s ukuopnih 6:3 sa stilom izborio plasman u play-off Lige prvaka gdje ih čeka norveški Bodo/Glimt.

Svoje dojmove nakon utakmice podijelio je trener Dinama Ante Čačić.

'Moram čestitati svojim igračima i ljudima koji su nas bodrili. Ono što smo obećali to smo i učinili. U play-offu smo. Prvo poluvrijeme bilo je po meni i najbolje otkako sam ja trener Dinama' kazao je kratko emotivni Čačić (činilo se da mu nije lako) koji je svima morao objasniti svoj pomalo čudan potez na poluvremenu. Ipak je izvadio igrače koji su bili dobri, ali... Naime, napravljena je trostruka zamjena; Ivanušec, Gojak i Moharrami su ušli umjesto Baturine, Mišića i Ristovskog.

'Što se tiče izmjena na poluvremenu moram reći kako sam želio sačuvati neke igrače da ne dobiju kartone. Tri gola smo dali, imali sjajnu prezentaciju. Odmah nam se dogodio primljeni gol i uvukla se nervoza. Igrač više? Nema veze, oni su riskirali… Ali, morali smo biti mirniji na lopti, prema naprijed', kazao je Čačić koji je nekoliko riječi rekao i o suđenju.

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Pa nisam ja davao crvene kartone nego sudac. Izdržali smo pritisak ovakve utakmice, a Bugari nisu. Mi smo perjanica hrvatskog nogometa, a realno nismo imali niti lagane protivnike. Ovakve utakmice moraju se igrati glavom, mi smo to uspjeli', kazao je dodavši:

'Najopasniji rezultat je kad vodiš 2:0. Mi smo imali 3:0 pa primili gol, začas je bilo 3:2. Naši igrači zaslužili su da ih se bodri, a ne da ih se obeshrabruje. Svi su željeli dati maksimum. Imamo dobru situaciju, ali čeka nas derbi u subotu (Hajduk, op,a,), a za osam dana smo u Norveškoj. To nije lagano, moramo voditi računa o svakom igraču, da sve utakmice odigramo dobro', završio je Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Za kraj je Čačić istaknuo:

“Svatko radi svoj posao. Ja sam trener, svaki dan sam sa igračima. Znam kako koji igrač može reagirati. Ja ne mogu uređivati kako netko piše. Mislim da do sada Dinamo nema kiksa. Ovo nije umjetničko klizanje, nema tu dojma. Radimo posao za nas i hrvatski nogomet, željeli smo biti što duže u Europi i to ćemo biti. Mi smo europski klub koji će igrati u europskom ritmu. Nećemo odgađati utakmice. Imamo igrače za to, Gojak je igrao, Šutalo se vraća, Theophile, Bulat… Imamo igrače, moramo se nositi s tim ritmom i to ćemo činiti i dalje,'

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +27
NK Dinamo - NK Ludogorec, 3. pretkolo Lige prvaka, 9.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic