Iskreni Gasperini

Trener Atalante ovaj trenutak je jako dugo čekao: Upisali smo se u povijest!

23.05.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Atalante osvojili naslov pobjednika Europske lige zanimljivo je bilo čuti legendarnog talijanskog trenera Giana Piera Gasperinija, kojem je to prvi trofej u dugoj karijeri

Vrlo uvjerljivo nogometaši Atalante stigli su do titule pobjednika Europske lige nadigravši u finalnoj utakmici, u Dublinu, njemački Bayer sa 3:0.

Podatak kako je nakon 51 utakmice klubu iz Leverkusena ovo bio prvi poraz u sezoni dovoljno govori, a junak utakmice bio je svakako Ademola Lookman koji je postigao sva tri gola.

VIDEO sažetak u prilogu:

Atalanta - Bayer (L) 3:0, finale Europske lige, 22.5.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

'Mislim da smo se upisali u povijest, ali način na koji smo osvojili trofej je nevjerojatan. Ponovili smo izvedbu iz Liverpoola i Lisabona. Sporting je osvojio ligu, Liverpool je bio na vrhu Premier lige kad smo igrali ondje, Bayer Leverkusen je izdominirao Bundesligu', kazao je nakon utakmice Gasperini dodavši:

'Često igramo s tri napadača, morali smo ići po pobjedu u finalu. Morali smo biti ofenzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove momčadi sjajne kada napadaju, ali da nisu tako sjajne kad ih natjerate da se brane. Svi su bili izvanredni. Zaslužili smo ovo bez ikakve sumnje protiv ovako jake momčadi.'

Dodajmo kako je u dresu Atalante trofej osvojio i Mario Pašalić čime je postao šesti hrvatski nogometaš koji se može pohvaliti osvajanjem Europske lige.

  • +9
Atalanta - Bayer Leverkusen, finale Europske lige (22.5.2024.) Izvor: EPA / Autor: DAMIEN EAGERS
sve osim nogometa