otkazuje već peti put

Trebala je to biti najspektakularnija UFC-ova priredba, ali onda je Khabib odlučio da borbe neće biti; Ferguson ga fino 'počastio'

02.04.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Iako se još tijekom srijede spominjala mogućnost borbe, a koja se trebala održati na UFC 249 priredbi, između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, ona je ipak otkazana

Borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona s nestrpljenjem su iščekivali milijuni MMA fanova, a trebala je to biti jedna od najspektakularnijih borbi u povijesti UFC-a, pa su se i ljudi iz vodeće svjetske MMA promocije potrudili napraviti sjajnu najavu.

Borac iz Dagestana trebao je po treći put zaredom braniti naslov u lakoj kategoriji, dok je Ferguson, nakon osvajanja privremenog pojasa u 2017., dobiti priliku okiti se i UFC-ovim pojasom.

>> Znali smo da je Branko Cikatić bio obožavan u Japanu, ali ovako brza reakcija njegovih prijatelja stvarno nas je iznenadila

Međutim, Dagestanac je u srijedu objavio kako borbe zbog pandemije koronavirusa neće biti i da on ostaje kod kuće.

Tony Ferguson je, naravno, bijesan nakon ovakve odluke prvaka lake kategorije.

'Ljut sam. Mogao je ostati ovdje. Bio je u Abu Dhabiju, imao je priliku vratiti se i prije nego što se zatvore ruske granice. Ipak, odlučio je da ode u Dagestan i da ne završi kamp. Taj lik ne želi se boriti, uplašen je i bježi. Treba mu oduzeti pojas', naglasio je Ferguson u razgovoru za ESPN.

'Istu stvar je napravio pred UFC 209. Bio je s obitelji, znao je da mu skidanje kilograma ne ide dobro, i bio je u svemu drugom osim u meču. Za mene je ovo bježanje. Pobjegao je od borbe. Rekao sam mu da ću obrisati pod s njim, tip je ispario', dodao je Tony.

Još uvijek nije poznato hoće li Tony Ferguson ipak dobiti protivnika za UFC 249, a zanimljivo je da je ovo već peti put da propada borba s Khabibom.

Izvor: Društvene mreže