anketa tportala

Treba li Dalić u Armeniji promijeniti prvih 11 koji su briljirali protiv Latvije?

11.09.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija danas od 18 sati (Nova TV) nastavlja kvalifikacije za plasman na Euro 2024 gostovanjem u Erevanu kod Armenije. No prema najavama, izbornik Zlatko Dalić vjerojatno će poprilično promijeniti sastav koji je lako svladao Latviju 5:0

Poznato je to da hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima problema jer je zbog ozljede otpao Mateo Kovačić, a ostao je i bez Domagoja Vide - on nije ni putovao s momčadi. Naime, nakon zadnjeg treninga u Erevanu, postalo je jasno da Kovačić, koji je zbog zatezanja mišića propustio utakmicu s Latvijom, neće moći igrati ni protiv Armenije.

>> Zlatko Dalić najavio promjene; otpao je Kovačić, a ovo je 11 Vatrenih za Armeniju

S druge je strane jasno da će Dalić poslati na teren oprezniju, tj. defanzivniju postavu Hrvatske, jer Armenija dočekuje Vatrene prepuna samopouzdanja nakon remija s Turskom. Riječ je o trenutačno 90. reprezentaciji po FIFA-inom rejtingu, a poslije dolaska izbornika Oleksandra Petrakova značajno su popravili igru. Uostalom, u prve četiri utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024 imaju dvije pobjede (Wales, Latvija), poraz i remi (sedam bodova).

Dakle, prema viđenom na treninzima, čini se da će umjesto Sose i Juranovića, koji su igrali protiv Latvije, u prvih 11 ući defenzivnije orijentirani bekovi Borna Barišić i Josip Stanišić. Također postoji varijanta po kojoj bi u veznom redu ispred Modrića i Brozovića zaigrao Lovro Majer. No moguća je i opcija da Dalić od prve minute ubaci Marija Pašalića jer je defenzivno poprilično angažiran i ostavio je jako dobar dojam protiv Latvije. A svoju priliku od veznjaka na klupi čekaju Luka Ivanušec (bio je sjajan protiv Latvije, op.a.) i Nikola Vlašić.

No nakon uvjerljive pobjede protiv Latvije mnogi su mišljenja da Dalić ne bi trebao ništa mijenjati. Jer Hrvatska je ipak svjetska sila u nogometu! Podsjetimo, razigrani Vatreni su na rasprodanoj riječkoj Rujevici odlično krenuli od samog početka i kapitalizirali to golovima Petkovića (3', 44') i Ivanušeca (13'). U nastavku su igrali u istom ritmu te su Kramarić (68') i Pašalić (78') zabili za konačnih 5:0. Hrvatska je igrala u sastavu: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić - Kramarić, Ivanušec, Perišić - Petković.

A prema posljednjim informacijama, vjerojatnih 11 za utakmicu protiv Armenije trebalo bi biti: Livaković - Barišić, Gvardiol, Šutalo, Stanišić - Modrić, Brozović - Perišić, Majer, Kramarić - Petković.

U našoj anketi pitamo vas treba li Dalić mijenjati pobjednički sastav koji je briljirao protiv Latvije?

Standings provided by Sofascore